23948sdkhjf

Byggefolk om Løkke-sag: Lige på vippen!

Læs her, hvad nogle af aktørerne i bygge- og anlægsbranchen mener om Løkke-sagen?
Sagen om Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen har væltet rundt i medierne i den senere tid, og EU-valget forleden satte en tyk streg under, at vælgerne er opmærksomme på, hvad der sker. Derfor har Licitationen-Byggeriets Dagblad med udgangspunkt i bygge- og anlægsbranchen spurgt nogle stykker, hvad de egentligt mener om sagen:

- Jeg tvivler på, om den var gået i erhvervslivet. Jeg synes, at sagen er håndteret meget dårligt, og faktisk synes jeg, det er meget svært at gennemskue, hvad der er rigtigt og forkert. Jeg tør ikke rigtigt spå, hvad resultatet bliver af mødet på tirsdag, men overordnet synes jeg, det er meget ærgerligt, dels for det politiske sammenhold, men også for erhvervslivet, siger Henrik Styrup fra Arkil A/S, der også er formand for Danske Anlægsentreprenører.

Ingen sag

Tømrermester Carsten Knudsen fra firmaet af samme navn i Ringe siger til Licitationen.

- Jeg kan ikke rigtigt se, hvad man kan gøre ved det. Det er jo en beslutning, der er taget i Venstres ledelse. Det er helt klart, at politikere skal opføre sig ordentligt, og skatten skal betales, men det er altså også vigtigt, at vi holder os for øje, at vi ikke ender med amerikanske tilstande, sådan at resultatet bliver, at vi ikke kan få de dygtige folk, siger Carsten Knudsen.

- Det er meget sjovt, for i dette tilfælde er det jo Venstre og Venstres ledelse, der har taget beslutningen om at bruge partiets penge, mens det i Odense Kommune er borgmester Anker Boje, der har brugt det offentliges midler til at telefonere for flere hundrede tusinde kroner i udlandet. En sag, man nu er godt i gang med at tie ihjel - hvilket jeg finder meget værre, siger Carsten Knudsen fortsat.

Rygning ikke OK

Claus Johnsen, der er oldermand i Brolæggerlauget, siger om den aktuelle situation:

- Faktisk kunne jeg da selv komme i tanke om at rejse på en dyrere klasse, hvis jeg var i en situation, hvor jeg var tidsmæssigt presset, og hvor jeg skulle være udhvilet, når jeg kom frem. Jeg synes dog, at det er for meget, at man bare tilsidesætter reglerne og ryger på et ikke-ryger-hotelværelse. Det finder jeg faktisk en kende arrogant. Det virker på mig som om, han er lidt for sikker på at blive valgt igen, men omvendt er han jo erhvervets mand, og han har da gjort det ok.

- Med hensyn til tøjindkøb, så er det helt i orden, så længe skatten bare er betalt, siger Claus Johnsen.

Politikere skal gå forrest

Bo Jensen, Herlev Stilladser og formand for Stilladssektionen, siger:

- Politikerne mener, at de kan tillade sig lidt mere end andre. De opfører sig ikke ordentligt, og det gælder også Lars Løkke Rasmussen. Politikerne skal derimod gå forrest med et godt eksempel. Hvis vi andre gør noget som helst forkert, så bøder vi for det med det samme. Lars Løkke har gjort det meget godt, men jeg tror, at det kan være meget godt med et skifte nu, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Dennis Eskildsen, Malerfirmaet Esklildsen A/S, og sektionsformand for malerne i Dansk Byggeri, siger om sagen:

- Jeg synes, det er et vagt grundlag, mange udtaler sig på. Her til lands bliver man meget hurtigt dømt i medierne. Men med det kendskab jeg har til sagen, så har han jo forsvaret sig overfor sin gruppe, og indtil andet er bevist, skulle jeg mene, at man må stole på det, siger han til Licitationen-Byggeriets Dagblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079