23948sdkhjf

Vi mister arbejdspladser uden BoligJobordningen

BoligJobordningen har på landsplan fået 5.000 flere i arbejde. Håndværkerfradraget har også haft en gavnlig effekt i den svære kamp mod sort arbejde, fremhæver formanden TEKNIQ råd i København. Han håber, at ordningen fortsætter
Regeringen har spillet ud med forslag til en vækstpakke – en vækstpakke uden BoligJobordningens håndværkerfradrag. Jeg håber, at det vil lykkes de øvrige partier at presse regeringen til at gøre BoligJobordningen permanent. Alt andet vil være tåbeligt og gift for det lokale arbejdsmarked.

Lokalt mærkede vi det tydeligt, da BoligJobordningen blev indført – vi fik flere kunder, og hos alle, jeg har talt med, er der enten bevaret arbejdspladser eller skabt nye jobs og mon ikke, at den også har taget toppen af det sorte arbejde.

Opgørelser viser, at BoligJobordningen på landsplan har fået 5.000 flere i arbejde. Håndværkerfradraget har også haft en gavnlig effekt i den svære kamp mod sort arbejde. I Sverige findes en tilsvarende ordning med tilskud på op til 50.000 kr. til boligforbedringer. Svenskerne laver analyse efter analyse, der viser, at ordningen stort set er selvfinansierende, fordi der arbejdes langt mindre sort, og flere kroner havner hos Skatteverket.

Derfor er løsningen ikke at afskaffe BoligJobordningen. Ordningen skal tværtimod styrkes - og forbedres. Lad os målrette BoligJobordningen, så der kun gives fradrag for energieffektivisering og vedvarende energiløsninger. På den måde slår vi ikke bare to, men tre fluer med et smæk: Vi skaber jobs, vi reducerer det sorte arbejde, og vi bidrager til den grønne omstilling med et forbedret CO2-regnskab.

I Danmark er vi ved at omstille energiforsyningen til en mere grøn energiproduktion via vind og sol, men det går til gengæld rigtig langsomt med at forbedre energiforbruget i boligerne. Danmark har brug for at satse langt mere på at investere i energitiltag, der sikrer, at vi sparer på energien.

Det kræver, at vi giver boligejerne økonomiske incitamenter til at investere i energiløsninger – ellers sker det ikke.

Fradraget bør sættes op fra 15.000 til 50.000 kr. og omfatte udgifter til materialer. Ordningen kan sikre, at boligejerne får omstillet varmeanlæg fra fossile oliefyr til vedvarende energiløsninger. Vedvarende energi koster i investering, men tjener sig hurtigt hjem. Udgifterne til eksempelvis kedler, fyr og vedvarende energiløsninger kan løbe op i 100.000 kr., hvoraf materialeudgifterne typisk udgør mere end halvdelen.

Min bøn til regeringen er: Bevar BoligJobordningen, styrk den og gør den grøn – ellers kommer vi til at tabe job – også her i lokalområdet. Vi har fortsat brug for at skubbe til væksten og ikke kvæle den i fødslen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109