23948sdkhjf

Modulbygninger puster liv i asylcenter

Da Udlændingestyrelsen oplevede et pludseligt behov for en midlertidig og hurtig lokaleløsning for Center Sigerslev, der er et opholdscenter for asylansøgere i Store Heddinge, viste 32 lejede kontormoduler sig at være løsningen. For udlejeren Temporent har lejeaftalens succeskriterium været, at beboerne opnår de samme beboelsesrammer som i permanente bygninger
I 2012 opstod der et pludseligt behov for en hurtig og tilpasningsdygtig lokaleløsning på Center Sigerslev, der er et opholdscenter for enlige mandlige asylansøgere beliggende i naturrige omgivelser nær Stevns Klint.

Derfor kontaktede Udlændingestyrelsen Temporent, som har specialiseret sig i udlejning af modulopbyggede bygninger til bl.a. kontorer, børnehaver og skoler, med henblik på at finde en egnet løsning. Her besluttede man, at Center Sigerslev skulle have leveret 32 kontormoduler med et samlet areal på i alt 912 kvm fra d. 1. september 2012.

Lyse rammer om dagligdagen

- Det var vigtigt, at asylcenterets nye lokaler kunne være med til at skabe lyse fysiske rammer om beboernes dagligdag. Modullokalerne er bl.a. udstyret med store vinduer og glaspartier i indervæggene, hvilket giver et stort lysindfald i dagtimerne. På den måde er modulernes indretning med til at skabe lidt mere behagelige omgivelser for beboernes dagligdag på centret, fortæller Torben Sloth, der er regionschef i Temporent. Han fortsætter:

- Dagligdagen på et asylcenter præges ofte af megen indendørs ophold, og det stiller krav til de bygninger, som beboerne opholder sig i. Centrets modullokaler har en loftshøjde på 2,7 m, hvilket er 20 cm højere end det gældende lovkrav, som de fleste moduludlejere retter sig efter. Udover ekstra indvendige luftrør har vi også installeret ventilation i modulerne, hvilket alt i alt gør opholdet i bygningerne omtrent lige så komfortabelt, som havde det været permanente bygninger.

Fleksibel planlægning

Center Sigerslevs kontormoduler, der går under navnet KUBIK, blev leveret inden for ca. 8-10 uger efter at lejekontrakten var underskrevet, og da grunden var klargjort med bl.a. tilslutning af el og vand, var det en kortfattet process at få løftet de indflytningsklare moduler på plads. Torben Sloth uddyber:

- I et tilfælde som Center Sigerslev er det afgørende med en fleksibel planløsning, der kan tilpasses kundens individuelle behov. Derudover er fordelen ved ikke-permanente bygninger, at man ikke binder sin kapital i mursten. Man kan løbende tilpasse antallet af kvadratmeter, så man får fuld handlefrihed til at håndtere akut pladsmangel, konjunktursvingninger mv.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08