23948sdkhjf

Bakteriedræbende stikkontakter bekæmper infektioner

Nye antibakterielle stikkontakter kan spare samfundet for sygedage, indlæggelser og mia. af kroner. Kontakterne går forrest i bakteriebekæmpelsen på sygehuse. Test fra Rigshospitalet viser hurtig og effektiv effekt
Infektioner koster hvert år Danmark milliarder af kroner, og tusindvis af danskere bliver syge, mens de er indlagt på sygehuse og hospitaler. Det skyldes ofte spredning af bakterier, som har gode vilkår på steder, hvor mange mennesker færdes og berører dørhåndtag, knapper og stikkontakter.

Nu er der er håb i kampen mod bakteriebefængte stikkontakter.Schneider Electric lancerer nemlig sine velkendte Lauritz Knudsen-kontakter med bakteriedræbende belægning, som bekæmper en lang række kendte bakterier. De antibakterielle kontakter er et nyt våben, der kan komme sundhedssektoren til gode i kampen mod spredningen af bakterier og infektioner. Det viser test fra Rigshospitalets Infektionshygiejniske Enhed.

- Vores test viser, at den antibakterielle belægning virker hurtigt og effektivt på en række sygdomsfremkaldende bakterier, som overføres via hænderne. Kontakterne dræbte flere af bakterietyperne allerede inden for 15 minutter, siger Leif Percival Andersen, head of Infection Control på Rigshospitalet.

De antibakterielle kontakter har ifølge testen stor effekt på en lang række mikroorganismer heriblandt E Coli og visse typer af Stafylokokker, Streptokokker og Salmonella.

Bakteriedræbende nyhed

Bakteriedræbende kontakter er resultatet af et projekt, som Schneider Electric har været i gang med gennem flere år, og resultatet sætter nye standarder i bekæmpelsen af bakterier, svampe og vira.

- Vi er de første med en langtidsholdbar løsning, der virker langt hurtigere end andre bakteriedræbende løsninger. Beregninger viser, at vores effekt holder hele kontaktens levetid, og det er unikt. Tidligere løsninger har typisk haft en yderst begrænset levetid, inden den antibakterielle virkning er forsvundet.

Derudover har mange løsninger været bygget på miljøskadelige sølvioner, mens vores nye belægning er bygget på en uskadelig overflade, som overholder alle gældende standarder og ikke skaber resistente bakterier eller belaster miljøet, forklarer Mark Bitsch, der er produktchef i Schneider Electric Danmark, der blandt andet står bag Lauritz Knudsen.

Mark Bitsch håber, at kontakterne kan være en del af fronten i kampen for bedre antibakterielle miljøer de utallige steder, mennesker færdes og blandt andet bruger stikkontakter og afbrydere.

De antibakterielle stikkontakter er derfor et vigtigt skridt på vejen mod bakteriebekæmpelse på hospitaler, institutioner og i private hjem.

- Afbrydere og stikkontakter er et af de steder, hvor bakterier overføres. Målet er altid at fjerne flest mulige kilder til overførsel af bakterier, og denne antibakterielle belægning er bestemt et skridt i den rigtige retning, siger Leif Percival Andersen fra Rigshospitalets Infektionshygiejniske Enhed.

tøtte
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078