23948sdkhjf

Interaktiv tunnel i Kolding

Det bliver en interaktiv oplevelse at gå eller cykle gennem den tunnel, der binder Design City Kolding sammen med byens uddannelser og campusområde. Det skal designbureauet Kollision, som netop har vundet opgaven, sørge for
Fem designbureauer fra henholdsvis Kolding, Aarhus og København har givet deres bud på, hvad det skal være for en oplevelse, der møder områdets snart 6.000 studerende og alle andre, når de går gennem den tunnel, der binder det hele sammen.

Design City udskrev en konkurrence. I dommerpanelet sad desuden repræsentanter fra SDU, Kolding Kommune, og to fagdommere. Karen Grøn, som er direktør for Trapholt Museum, var én af fagdommerne. Hun siger om valget:

- Vi fik fem yderst kvalificerede og interessante forslag. Imidlertid slog designfirmaet Kollision fra Aarhus de andre med deres projekt ’Interferens’ ved at ramme plet med hensyn til, hvad området gerne vil signalere. Det er et teknologisk bidrag, som på en poetisk måde fjerner fokus fra at være i en tunnel og leder tankerne over på en kunstinstallation. Interaktionen mellem brugerne og de aktive flader skaber en simpel leg med lys og skygge – meget elementært og en sikker succes.

Et projekt båret af lys

Kollision kalder deres vinderforslag for ’Interferens’. Kollision har taget udgangspunkt i, at bylivet er præget af to modsatrettede tendenser: en drift mod at mødes og være en del af fællesskabet og en trang til at være alene og anonym midt i mylderet. Derfor bruger Kollision lys i tunnelens vægge til at markere mødet mellem mennesker. Kollision har designet de fysiske rammer og det interaktive lysdesign ud fra et ønske om at give brugerne fornemmelse af tryghed i tunnelen samtidig med en tydelig oplevelse af, at menneskerne påvirker tunnelen.

Kollision har tidligere bl.a. samarbejdet med DI om at lave et helt specielt lysdesign på deres nye bygning på Rådhuspladsen i København.

En særlig mulighed

Om baggrunden for projektet siger Thomas Nielsen, administrerende direktør i Design City Kolding:

- Basalt set kan en grå betontunnel jo hjælpe folk sikkert frem og tilbage. Men vi vil gerne berige miljøet i Campusområdet med et projekt, som bliver en attraktion og en oplevelse i sig selv, og som samtidig bliver en signatur for hele området.

Design City er bygherre på tunnelen, som Kolding Kommune efterfølgende overtager driften af.

- Tunnelen er den fysiske forbindelse mellem Design City og campus. Den forbinder en række uddannelsesinstitutioner med erhverv, det offentlige med det private og gamle Kolding med den nye del af Kolding, som ligger helt centralt. Det er et spændingsfelt, hvor der sker udvikling og vækst. Derfor er det også så vigtigt, at tunnelen ikke bare er en traditionel tunnel. Vi står her med et design, der både vil begejstre og forundre. Det vil være en daglig fornøjelse og sanselig oplevelse at bevæge sig igennem tunnelen, og den vil have et nyt udtryk hver gang, siger formanden for Kulturudvalget, Jesper Elkjær fra Kolding Kommune.

Per Krogh Hansen, Campusleder SDU, siger:

- Tunnelen bidrager til, at de mange studerende får en ganske særlig oplevelse, når de bevæger sig rundt i hele campusområdet. Den bliver ikke bare et vigtigt logistisk bindeled – den rummer en oplevelse, som skærper appetitten på at bruge de tilbud, der bliver i området.

Kollision og Design City starter nu samarbejdet om realiseringen af projektet, så tunnelen står færdig, før SDU slår dørene op til Danmarks første lavenergiuniversitet efter sommerferien i år.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078