23948sdkhjf

Maskinførere skal på kursus

Der er brug for en mere specifik uddannelse til maskinførerne før en ny maskine tages i brug på Maskinstationerne, foreslår DM&E’s Agro udvalg
- Nye maskiner på Landbrugsmaskinstationer bliver mere komplicerede og skal betjenes og anvendes forskelligt. De nye effektive maskiner er spækket med elektronik som overvåger maskinens arbejde og advarer, når eksempelvis frøene ikke lægges præcist, eller doseringen med gylle og gødning afviger fra det ønskede.

Det mener Agro udvalget i Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E).

- Maskinføreren skal kende maskinens muligheder og begrænsninger, for at kunne udnytte den optimalt i de korte sæsoner der er til rådighed. Det er ikke tilstrækkeligt med generelle kurser om såning af korn og majs, planteværnsopgaver, finsnitning af græs og majs, gyllekørsel mv.

Der er brug for en udbygning af kurser og uddannelse som retter sig mod den specifikke maskine, mener udvalget..

Hos DM&E er konceptet indbygget i branchens egne "Købs- og modtagningsbetingelser" hvor der i betingelserne indgår "en tretrins raket" bestående af følgende:

• Der aftales et kursus før sæson for maskinstationens maskinførere.

• Der aftales et igangsætningskursus første gang maskinen tages i brug.

• Der aftales et opfølgningskursus/møde i et passende interval efter igangsætningskurset.

En handel omkring en ny maskine til maskinstationen er først rigtig afsluttet når uddannelsen er indregnet og medregnet i aftalen med maskinhandleren.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11