23948sdkhjf

Beregningsværktøjer hjælper VVS installatører til mersalg

Værktøjer til beregning af projekter og tilbagebetalingstider samt undervisning i nye energivenlige løsninger er nogle af de kompetencer som deltagerne på VVS Mestertjek dagen fik med sig hjem
Mere end 200 VVS Mester installatører og montører har igennem foråret deltaget på VVS Mestertjek Dagen, hvor fokus var lagt på de mange optimeringsmuligheder samt gennemgang af cases og opgaver i at beregne energibesparelser og tilbagebetalingstider. Tilsammen elementer som klæder installatørerne på til at gå i dialog med deres kunder og hente nye ordrer hjem.

Det var en dag med både input og praktiske opgaver hentet fra VVS’ernes egen daglig dag, og hvor der bl.a. blev taget afsæt i et blot 10 år gammelt hus, der til trods for bygningens unge alder, indeholder mange muligheder for energioptimering.

Fokus på de energibesparende løsninger

Prisen på el, vand og varme er steget markant i de senere år, så der er god grund til at interessere sig for besparelser. Det kan nemlig være vanskeligt for boligejere at gennemskue de mange muligheder og løsninger inden for energibesparelser.

Kan det betale sig at udskifte cirkulationspumpen, toilettet eller varmesystemet og hvilke løsninger er de optimale og mest energibesparende?

Spørgsmålene kan være mange og af forskellig karakter, og her har det betydning, at VVS installatøren kan rådgive kunden og foretage de nødvendige beregninger for netop at kunne anbefale den mest optimale og økonomisk forsvarlige løsning.

- Selvom vi er fagfolk, og vi er vant til at udarbejde tilbud og dokumentation, kan vi godt have behov for nogle praktiske værktøjer til at beregne energibesparelser, tilbagebetalingstider og udarbejdelse af projekter, og det var netop, hvad vi fik med os hjem fra Mestertjek Dagen, forklarer installatør Ronni Pedersen fra Henrik Skov VVS. Står en kunde i overvejelser om investering i et nyt varmesystem, som jo ofte er en relativ stor investering, så kan det være et særdeles godt salgsargument, hvis beregningen viser, at investeringen er betalt hjem på få år.

Ifølge Ronni Pedersen er det vigtigt at finde den rigtige balance mellem at rådgive kunderne i de optimale løsninger set ud fra en faglig og økonomisk vinkel, og samtidig understøtte rådgivningen med konstruktive salgsbudskaber, dog uden at det bliver en decideret salgstale. Kan man understøtte sine anbefalinger med fakta, så er det et stærkt argument forklarer Ronni Pedersen.

Beregningsværktøjer viser vej

Værktøjerne er udviklet specielt til VVS Mester og indeholder Mestertjek skema til gennemgang af VVS installationerne ude hos kunden samt beregningsskemaer til at udregne energibesparelser, årlige besparelser i kroner og ører samt tilbagebetalingstid på et konkret projekt. Materialet til skemaerne er dels baseret på erfaringstal fra Solars produktspecialistorganisation og dels hentet fra Videnscenter for Energibesparelser og TEKNIQ’s Energihåndbog.

- Vores branche er udfordret dagligt på pris og viden som følge af internettets transparens, hvor kunderne jo har rig lejlighed til at indhente masser af information om priser, produktegenskaber og fordele på internettet. Derfor er det vigtigt, at alle installatører og montører er opdateret med den nyeste viden om besparelsesmuligheder, når de foretager et energitjek og er i dialog med kunden.

Vores erfaring i VVS Mester viser, at rollen som rådgivende installatør og montør bærer frugt, når vi fjerner fokus fra det enkelte produkts pris over på den samlede løsning med attraktive tilbagebetalingstider forklarer Jimmi Berg, direktør VVS hos Solar Danmark A/S.

VVS Mesters hjemmeside er det bærende element i VVS Mesterkonceptet, og her kan boligejerne hente inspiration og vejledning til de energioptimerende løsninger. Desuden understøttes budskaberne også i den aktuelle kampagne i idényt.

VVS Mesterkonceptet tilbyder akut hjælp med døgnservice, total løsninger og optimeringsråd og gerne kombineret med et gratis Mester Tjek. VVS Mester installatørerne rådgiver og udfører opgaver inden for energi, vand, varme og indeklima. I efteråret gav en kampagne i IdeNyt 1.200 henvendelser til VVS firmaerne i VVS Mester konceptet, og mere end halvdelen af Mestertjekkene har resulteret i konkrete ordrer.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081