23948sdkhjf

Bosch-koncernen øger både omsætning og resultat

Bosch-koncernen vil udnytte det eksisterende vækstpotentiale og åbne adgang til nye markedssegmenter. Ud over energieffektivitet og netværk er der fokus på den stadig stigende aldrende befolkning med stor købekraft i industrilandene og den hastigt voksende mellemklasse i vækstlande i Asien og Latinamerika
Ifølge de foreløbige tal har Bosch-koncernen i 2013 øget omsætningen 2,7 pct. til 46,4 mia. euro. Indtjeningen har grundlæggende udviklet sig bedre, men påvirkes endnu en gang af situationen i divisionen Solar Energy, der fortsat var vanskelig i 2013. I foråret 2013 besluttede virksomheden således at stoppe sine aktiviteter inden for krystallinsk fotovoltaik (omdannelsen af lys til energi).

Ifølge de foreløbige tal ligger resultat før finansielt resultat og skat (EBIT) for Bosch-koncernen uden ekstraordinær belastning fra fotovoltaik på ca. 6 pct. af omsætningen. Det er ca. et procentpoint mere end året før. Inkl. den ekstraordinære belastning som følge af fotovoltaik på sandsynligvis 1,3 mia. euro ligger EBIT-avancen på ca. 3 pct. af omsætningen.

Koncernen vil udnytte det eksisterende vækstpotentiale og åbne adgang til nye markedssegmenter. Her er forskellige trends relevante for Bosch. Ud over energieffektivitet og netværk er det i stigende grad den stadig stigende aldrende befolkning med stor købekraft i industrilandene og den hastigt voksende mellemklasse i vækstlande i Asien og Latinamerika.

Bosch arbejder også intensivt på fremtidens mobilitet. Den vil være elektrisk, automatiseret og netværksforbundet.

I 2013 lancerede Bosch mange produkter og serviceydelser i relation til disse trends. De omfatter f.eks. de meget effektive benzin- og dieselindsprøjtningssystemer, førerassistentsystemer som motorcykelstabilitetskontrol, "mySPIN" smartphone integrationssystemer og telematikserviceydelser til styring af bilflåder samt robotanvendelse som plæneklipperen "Indego".

Den netværksforbundne verden

Bosch ønsker især at åbne adgang til nye markedssegmenter med løsninger til det netværksforbundne liv.

Det er således Bosch’ strategiske mål at skabe løsninger til det netværksforbundne liv. I 2015 vil ca. 75 pct. af verdens befolkning være online på Internettet. Samme år vil der være mere end 6 mia. enheder. Ifølge Bosch er det dog kun en brøkdel af mulighederne. Virksomheden vil fremover gøre alle sine elektroniske apparater internetegnede.

- Netværksforbindelser vil give nye muligheder for alle vores arbejdsområder. Det gælder mobilitet, industriteknik og især energi- og bygningsteknik – også i forbindelse med vores forbrugsgoder, lyder der fra Bosch.

De fire forretningsområder

Udviklingen i omsætningen inden for Bosch-koncernes fire hovedforretningsområder er præget af en kraftig valutakurseffekt.

Områderne Autoteknik og Forbrugsgoder er særligt ramt af denne effekt, men tegner sig alligevel for en positiv udvikling i 2013.

Inden for Industriteknik tegnede området Bosch Packaging sig for god vækst. I modsætning hertil forårsagede den globale svækkelse inden for maskinkonstruktion et betragteligt fald i divisionen Drive and Control Technology.

Inden for området Forbrugsgoder havde Bosch igen i 2013 succes med elværktøj - både til gør-det- selv-anvendelse og professionelt brug.

Udviklingen inden for området Energi- og bygningsteknik blev overskygget af situationen i divisionen Solar Energy, der igen i 2013 var vanskelig. Security Systems tegnede sig for en kraftig vækst med kommunikationsserviceydelser, mens Termoteknik havde fremgang med energieffektive kondenserende enheder.

For 2014 forventer Bosch efter den aktuelle vurdering en moderat konjunkturel udvikling. Det globale BNP forventes at stige 2,8 pct.. Virksomheden ser risici i den videre udvikling i de lande, der påvirkes af eurokrisen, samt i en yderligere opskrivning af euroen. På denne baggrund forventer Bosch-koncernen for 2014 en let omsætningsvækst og en yderligere forbedring af indtjeningssituationen

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094