23948sdkhjf

Reform af erhvervsuddannelserne udskudt

Det er meget svært for de politiske partier, at blive enige om en helhed for et forlig. Og derfor tager det ekstra lang tid, mener chefkonsulent i Håndværksrådet, Heike Hoffmann
Vanskelige forhandlinger betyder, at den reform af de faglige uddannelser, som erhvervslivet sukker efter, nu lader vente på sig. Først lovede politikerne en reform efter sommerferien, så hed det efteråret, men flere hindringer betyder, at reformen er udskudt.

- Vi bedømmer, at det er meget svært for de politiske partier, at blive enige om en helhed for et forlig. Og derfor tager det ekstra lang tid. Men vi håber, at det er et signal om, at man ikke blot vil lave småjusteringer, men for alvor tage fat om de store problemer, der er med de faglige uddannelser.

Sådan siger Heike Hoffmann, der er chefkonsulent i Håndværksrådet og uddannelsespolitisk ekspert, om den overordentligt lange ventetid.

Mens resultaterne lader vente på sig, må de små og mellemstore håndværksvirksomheder pænt vente på at den fremtidige arbejdskraft kan blive bedre uddannet og at flere kvalificerede unge vil søge ind på erhvervsskolerne.

- Men det haster, for der mangler allerede dygtige medarbejdere hos en række virksomheder, skriver IDAG.dk, der i den komme tid sættes fokus på problematikken.

Hør interview med Heike Hoffmann her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078