23948sdkhjf

Flere praktikpladser på tre erhvervsskoler

Mens antallet af praktikpladser inden for bygge- og anlægsbranchen er faldet på landsplan, kan eleverne på Roskilde Tekniske Skole, Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle og Tradium i Randers glæde sig over, at der i 2013 blev oprettet flere uddannelsesaftaler sammenlignet med 2012
Roskilde Tekniske Skole, Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle og Tradium i Randers kan prale af en stigning i antallet af indgåede uddannelsesaftaler. Sammenligner man tallene for 2013 med tallene for 2012, så er stigningen på henholdsvis 26, 13 og knap 18 procent.

- Det er et rigtig flot resultat, som skolen og de lokale virksomheder kan være stolte af. Jeg synes, det er imponerende, at virksomhederne fortsat tager mange unge ind, selvom krisen ikke er helt færdig med at kradse. Det fremhæver virkelig, at bygge- og anlægsbranchen trækker et stort læs, når det gælder uddannelsen af vores unge lærlinge, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland, Niels Moestrup.

Partnerskabsaftalerne mellem Danske Byggeri, kommunerne og de enkelte erhvervsskoler bliver desuden fremhævet som en mulig årsag til den positive udvikling. I partnerskabsaftalerne med Roskilde, Randers og Vejle opfordres virksomhederne ad frivillighedes vej til at tage flere lærlinge ind. Den model håber Dansk Byggeri, at flere kommuner og erhvervsskoler vil benytte sig af, så udviklingen også kan indfinde sig på landsplan. Regeringens fravalg af praktikpladspræmien anses imidlertid som en mulig stopklods.

- En udfordring er selvfølgelig, at regeringen har skåret praktikpladspræmien væk fra 1. januar i år, da det alt andet lige kan gøre det svært for virksomhederne at tage en lærling ind, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094