23948sdkhjf

Lavere eurorente på vej: Billige boliglån sikres

De meget lave renters tid bliver formentlig forlænget, hvis renten i euroland får endnu et hak ned torsdag.
Renten ligger historisk lav i eurozonen. Økonomerne forventer dog, at renten bliver endnu lavere torsdag eftermiddag end de nuværende 0,25 procent, når Den Europæiske Centralbank, ECB, holder sit månedlige rentemøde.

- Først og fremmest vil ECB sørge for, at inflationen ikke bliver for lav i euroland. Risikoen med en lav inflation er, at forbrugerne holder igen, da forventningen ved en lav inflation er, at varerne bliver endnu billigere i morgen, siger Tore Stramer, chefanalytiker i Nykredit, til Ritzau.

- For den almindelige dansker betyder det, at det er med til at lægge et nedadgående pres på de i forvejen lave renter og også øge forventninger om, at renterne bliver lave i en lang periode fremover, hvilket vil lægge et pres også på de lange boligrenter, siger Tore Stramer.

Men det forventes bredt blandt økonomerne, at når ECB sætter renten ned, så holder den danske Nationalbank renten i ro.

- Og ECBs rentesænkning vil sende et klart signal om, at vi vil have de her meget lave renter i lang tid, siger Tore Stramer.

Hos Spar Nord siger chefanalytiker Martin Lundholm, at de danske boligejere allerede har mærket effekten af en eventuel rentenedsættelse til endnu et historisk lavt niveau i form af rekordgode kurser på danske boliglån.

Derfor skal der ifølge Martin Lundholm en stor overraskelse til fra ECB’s side for at tvinge markedsrenterne endnu længere ned.

- Medmindre ECB torsdag annoncerer tiltag, der er betydeligt kraftigere end forventet, så må vi nok indstille os på, at vi allerede har fået det dyk i markedsrenterne, som vi kan tilkomme i denne omgang, siger han.

Forventningerne til ECB går på, at renten sættes ned og lander på et ny rekordlavt niveau på 0,1 til 0,15 procent. Samtidig forventes det, at indlånsrenten for første gang nogensinde vil blive negativ, så bankerne i eurozonen skal betale for at placere penge i centralbanken.

Nye tal fra tirsdag viste, at inflationen i euroland i maj faldt yderligere til 0,5 procent og dermed ligger langt under ECB's målsætning på knap to procent.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109