23948sdkhjf

Lejligheder og huse bliver lidt dyrere

Huse og lejligheder bliver stadig dyrere. Men stigningerne er meget små, viser tal fra Danmarks Statistik.
Var man hussælger i december, kom der lidt mere ind på salget i forhold til november. Prisen på enfamiliehuse steg med 0,2 procent fra november til december sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik.

For ejerlejligheder var stigningen lidt højere. Her steg prisen på landsplan med 0,5 procent, viser tallene.

I snit kostede et hus i julemåneden 1,82 millioner kroner, mens en lejlighed var lidt dyrere og i gennemsnit gik for en salgspris på 1,806 millioner kroner.

Sidste år steg huspriserne med 2,1 procent, mens lejlighedspriserne steg med 7,1 procent. Prisstigningerne lå i første halvår af 2013. I andet halvår 2013 har prisudviklingen for huse været mere ujævn:

- Vi ligger omtrent på samme prisniveau som ved halvårets start. En af årsagerne til det er, at dele af landet stadig oplever faldende huspriser, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Men selv om priserne går i den rigtige retning for sælgerne, er vejen til toppen i 2007 stadig lang.

- Fortsætter den nuværende stigningstakt for huspriserne, vil det i hvert fald tage ganske lang tid, før vi igen er tilbage på de priser, huse blev handlet til, da priserne toppede i sommeren 2007, påpeger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea.

Ifølge Nordea handles huse 17,9 procent under pristoppen i 2007 - en bolig, der kostede en million kroner i 2007, koster i dag 821.400 kroner. Fortsætter den nuværende prisstigningstakt, vil det tage 10 år, før huset igen kan sælges for en million kroner.

- Men i reale priser vil det tage 25 år, før husene igen handles til 2007-værdi. Tager man højde for inflationen, ligger boligpriserne i dag 28 procent under toppen i 2007, siger boligøkonomen.

Lise Nytoft Bergmann vil dog ikke "male fanden på væggen" over de lange fremtidsudsigter til en tilbagevenden til tidligere tiders boligprisniveauer:

- Det er værd at huske på, at der i 2007 var tale om en boble, og at bobler i sig selv ikke er at eftertragte. Det er også værd at huske på, at det kun er de færreste boligejere, der rent faktisk købte bolig på toppen, siger hun.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078