23948sdkhjf

Boligejere er vilde med at energirenovere

Danske boligejer elsker at minimere boligens energiforbrug, og 75 pct. af boligejerne renoverer deres bolig for at spare på el- og varmeregningen, viser ny rapport
Energipærer, nye vinduer, solceller på taget – rækken af energivenlige tiltag i vores boliger er meget lang, og der kommer hele tiden nye tilbud på markedet. Vi går op i, hvordan vi bedst kan spare på energiforbruget i vores boliger uden at skrue ned for komforten.

Men en ny undersøgelse fra Inwido, foretaget blandt 2.500 nordiske boligejere, heriblandt 500 danskere, viser, at når vi renoverer vores boliger og udskifter f.eks. vinduer og døre med nye, energirigtige modeller, er det primært med den bagtanke, at renoveringen skal bidrage til en lavere energiregning. Hele 75 pct. af de danske boligejere svarer nemlig, at det er økonomiske overvejelser, der ligger til grund for deres søgen efter energieffektive løsninger i boligen.

Langt det største varmetab i en bolig sker gennem vinduer, og at folk føler sig pressede på energiregningen, mærkes tydeligt hos PRO TEC Vinduer i Holstebro:

- I vores daglige kontakt med arkitekter og håndværkere bliver der altid spurgt ind til vores vinduers energiperformance. Det er et krav fra et stigende antal kunder, at vinduerne skal yde ud over det lovmæssige. Efterspørgslen går op i takt med, at energipriserne i Danmark stiger. Så selvom det er moderne med "grønne" byggerier, hvor klimaet er i fokus, så ser vi, at det ofte er de høje varme- og elregninger, som er den primære bevæggrund for energirigtige vinduer, forklarer Jesper Hønning, salgschef i PRO TEC.

Undersøgelsen viser dog samtidig, at danskerne er de boligejere i Norden, som tænker mest på klimaet, når det kommer til boligrenovering. 2 ud af 5 (39 pct.) danskere svarer, at de har gjort deres bolig mere energieffektiv for klimaets skyld. Det er en smule højere end vores nordiske naboer, hvor 33 pct. er enige.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08