23948sdkhjf

Bombebøssen får nye vinduer

Den københavnske sømandsstiftelse Bombebøssen får nye vinduer. Pitzner bringer håndværkere og vinduer op med stillads og arbejdsplatforme
Værdigt trængende sømænd og deres enker kan søge om at komme til at bo i sømandsstiftelsen med det bombastiske navn Bombebøssen på Dronningensgade i København. Stiftelsen har en fantastisk historie, som blev forlænget ved det seneste håndværkerbesøg, hvor Pitzner har leveret to arbejdsplatforme mod gaden og stillads i gården.

Stifteren af Bombebøssen var kommandør Peter Norden Sølling, og da han i 1819 skulle samle penge ind, skete det i en 200 punds bombe, som han selv tømte for krudt, og indsamlingen gav rigtigt mange penge. Som han sagde, så skal københavnerne ikke give kobberslanter, men sølv og guld – og det gjorde de.

Stiftelsen har siden 1956 haft til huse i ejendommen Dronningensgade 69, som er tegnet af stifterens oldebarn, arkitekt Peter Norden Sølling, og der bor i dag 20 enlige søfolk og syv ægtepar i stiftelsen. Men håndværkerne spurgte sig selv, om der også er andre beboere.

Det er jo velkendt, at søfolk førhen havde en papegøje som følgesvend, og de lever rigtigt længe – ofte længere end søfolk, så hvor bliver de mon af, når søfolkene går bort? Bliver de overlevende papegøjer på værelserne eller bor de på loftet? Håndværkerne har endnu ikke fundet svaret.

Pitzner har leveret to arbejdsplatforme med topkraner og el-kædetaljer til arbejdet på facaden mod gaden og stillads med topmonterede el-hejs med opgangsfelter til arbejdet mod gården. Vindueselementerne vejer op til ca. 250 kg.

- Vores styrke i sådan et projekt er, at vi kan levere både mandskabsvogne, materielcontainere og jernplader til byggeplads-etableringen. Samtidig med leveringen af stillads og arbejdsplatforme med tilhørende topkraner, taljer og andet tilbehør skaber vi en sammenhæng mellem byggepladsetableringen og løsningen af håndværkeropgaven.

Med én leverandør af løsningerne sikres grænsefladerne i samarbejde med entreprenøren, og der skabes en god og naturlig sammenhæng i projektet, siger salgskonsulent Henrik Dyrby Jensen, Pitzner.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095