23948sdkhjf

Seks arbejdsulykker i byggeriet pr. milliard kroner

For hver milliard, der bruges i entreprise, sker der seks arbejdsulykker
Der var i april 2014 6,1 arbejdsulykker pr. milliard kroner brugt i entreprise.

Det viser tal fra Byggeriets Evaluerings Center (BEC) opgjort for Magasinet Arbejdsmiljø.

I april 2006 var det tilsvarende tal 20,9 ulykker pr. entreprisemilliard. Begge tal er baseret på et gennemsnit for en periode på tre år og på i alt 2.333 entrepriser.

Ulykkerne er typisk fald- eller nedstyrtningsulykker fra stiger eller stilladser, ulykker ved brug af værktøj, eller akutte skader på grund af tunge løft eller forkerte arbejdsstillinger.

- Forklaringen kan være, at der er kommet mere opmærksomhed på konsekvenserne af arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen, siger Peter Hesdorf, der er adm. direktør i BEC til Magasinet Arbejdsmiljø.

BEC’s tal viser desuden, at fordelt på entreprenørens rolle er det hos underentreprenørerne, at ulykkesfrekvensen er højest og samtidig sket det mindste fald.

Her er der i gennemsnit 18,6 arbejdsulykker pr. entreprisemilliard. I april 2006 var der her 23,6 arbejdsulykker pr. entreprisemilliard.

Undersøgelsen udgør ikke en total måling af alt byggeri og af alle arbejdsulykker i hele Danmark, men er et udsnit foretaget primært i forbindelse med større - typisk offentlige - byggesager.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125