23948sdkhjf

6,0 Ah-batterier fra Metabo i 2015

Efter at være de første på markedet med 4,0 og 5,2 Ah batterier, er et nyt højeffektivt 6,0 Ah. batteri og dermed også nye maskintyper i sigte for 2015
Metabo arbejder ihærdigt på at gøre håndværkerne uafhængige af stikkontakter.

Efter at Metabo i de sidste 2 år som verdens første producent har øget batteriernes kapacitet til i første omgang 4,0 Ah og aktuelt til 5,2 Ah, vil det næste store spring ske i 2015. Næste år vil en ny celletype være tilgængelig, som ikke kun muliggør højere kapaciteter, men også har en 30 pct. højere ydeevne end de hidtil anvendte celler.

6,0 Ah. bliver næste spring og Metabo ved allerede i dag, at det bliver muligt takket være virksomhedens Ultra-M-teknologis avancerede elektronik. Man kan med den fremtidige generation af batterier udvikle elværktøj, der med et 18 volt-batteri kan yde, hvad der med ledning på svarer til 1.300 watt. I dag taler vi lidt under 1.000 watt.

Nye muligheder…

Metabos skandinaviske produktchef, Henrik Kock forklarer, at 1.000 W allerede nok til mange akku-maskiner.

- Vores batteridrevne boremaskiner eller stiksave f.eks. er fuldt på højde med dem med ledning. Men ved særligt krævende typer som f.eks. vinkelslibere forlanges der af og til endnu mere, især i kontinuerligt brug, end de batteridrevne maskiner markedet kender i dag.

Det vil ændre sig med den nye celletype. Vi kan opnå helt nye anvendelsesmuligheder i forbindelse med batteridrevne maskiner. Med en kontinuerlig afgiven effekt på 64 i stedet for de nuværende maksimale 50 ampere kan et 18 volt batteri levere en effekt på ca. 1.300 watt, hvis der sammenlignes med en maskine med ledning.

Ved et 36 volt-batteri er det 2.600 watt og det åbner nye muligheder som f.eks. en 5 kg borehammer, en stor rundsav eller en stærk tohånds-vinkelsliber, som vi for øvrigt allerede er i gang med at udvikle, oplyser Henrik Kock.

Udviklingen af atteripakker til de nye celler er allerede i gang og takket være Metabos avancerede Ultra-M-teknologi, er det muligt at benytte de nye celler i alle Metabo-maskiner. Altså de nye 6 Ah batteri kan bruges direkte i eksisterende Metobo-maskiner

- Vi garanterer, at alle nye batterier i fremtiden vil være 100 pct. kompatible med alle elværktøjer og opladere fra Metabo – alt passer sammen, understreger Henrik Kock

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078