23948sdkhjf

Små varebiler med høj kvalitet

MesterTest/Biler: Tæt opløb i toppen mellem Toyota Sports Van og Mercedes-Benz Citan da Mester Tidendes testhåndværkere testede 4 varebiler
Trods visse forskelle har de fire varebiler i Mester Tidendes biltest to ting tilfælles. De er repræsentanter for de pågældende mærkers nyeste modeller. Nærmere betegnet er der over én kam foretaget opdateringer af såvel bilernes eksteriør og interiør, ligesom de er monteret med nyudviklede motorer, som indfrier de skærpede Euro 5 miljøkrav.

Feltet byder på følgende fire varebiler: Toyota Sports Van (Verso), Fiat Fiorino, Mercedes-Benz Citan og Citroen C4 Picasso Van. Peugeot ville også stille en bil (Bipper), men den blev desværre "krøllet" forud for testen

Det er Toyota Sports Van, som vinder størst anerkendelse blandt håndværkerne, og det stemmer godt overens med bilens popularitet hos kunderne.

En af mange fordele, som er knyttet til vinderbilen er, at den er monteret med en del standardudstyr, som hos konkurrenterne betegnes som ekstraudstyr.

Topmoderne varebiler

Skønt de vejledende priser på feltets fire varebiler varierer fra 186.252 kr., for den dyreste til 98.999 kr. for den billigste, er der i alle tilfælde tale om topmoderne varebiler med fint førermiljø, gode køreegenskaber og højt sikkerhedsniveau.

Førstepladsen blev sikret med 152 point. Til sammenligning blev Mercedes-Benz Citan placeret som nummer to med 145 point, svarende til syv sparsomme point færre end vinderen.

De resterende to biler - Fiat Fiorino og Citroen C4 Picasso - blev placeret i nævnte rækkefølge med henholdsvis 136 og 109 point

Bilerne vurderes på fire følgende punkter. Førerplads, Varerum, Køreegenskaber og Prestige.

Tildeling af point for hver bil foregår på baggrund af en skala fra 1–9 point. Der gives point for bl.a. køreegenskaber, brændstoføkonomi, instrumentering, adgangsforhold, sikkerhed, muligheder for af- og oplæsning m.v.

Som vejledning anbefales at give 1-3 point til punkter, som vurderes som uacceptable. 4–5 point til punkter, der findes acceptabel.6-8 point til punkter, som findes gode og 9 point til punkter, som findes fremragende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078