23948sdkhjf

Lugtfri sømpistol på batterier

MesterTest: Du slipper for gas-dunsten hvis du bruger DeWalt 18 V sømpistol, som skyder med op til 90 mm søm og 75 mm ringsøm
Der er mange måder at banke søm i. En af de meste effektive metoder er at benytte en sømpistol.

DeWalt har en 18 V batteridreven en af slagsen på programmet, som er let at bruge og som uden problemer skyder med op til 90 mm søm og 75 mm ringsøm.

Mester Tidendes testhåndværkere fremhæver, at XR batteri-maskinen som henter power fra 4 Ah batterier er lidt tungere end en gasdreven sømpistol, men at man samtidig også slipper for at sniffe gas, når man skyder søm.

- Maskinen er overraskende stærk. Den kulløse motor kommer helt til sin ret og så støjer den ikke så meget. da den arbejder mekanisk og ikke banker søm i med en gaseksplosion. forklarer testhåndværkerne.

- Både enkeltskydning og serie-skydnings-funktionen fungerer fint og der er langt mellem forsagerne. Sidder et søm fast eller skævt er det let at fjerne så man hurtig er skudklar igen. Det sparer en hel del tid, understreger testhåndværkerne og tilføjer, at batteridriften også, alt andet lige, på sigt må være billigere en gasdrift.

Man slipper i hvert fald for den normale vedligeholdelse som en gas-sømpistol kræver, ligesom man slipper for de problemer som nogle gaspistoler giver i koldt vejr. Den batteridrevne sømpistol har således en helt ensartet ydeevne mellem -15 og 50 grader.

Vægt værd i guld

- Sømpistolen er behagelig at arbejde med, og de små ydre dimensioner gør, at man kan komme til at arbejde selv på forholdsvis trange steder. F.eks. kan man skyde i mellemrum helt ned til 400 mm f.eks. i forbindelse med opsætning af reglar til gipsvægge, påpeger testhåndværkerne

DCN690 sømpistolen er en del af DeWalts specielle Perform and Protect serie, hvor der er lagt speciel vægt på at eliminere støv, støj og vibrationer.

Sømpistolen vejer 4,1 kg - og håndværkerne er enig om, at den sådan set er sin vægt værd i guld, når man skal "banke noget sammen".

MesterTest

Mester Tidende har testet DeWalt DCN690 18 V akku-sømpistol

Håndværkerne mener:

• man slipper for gaslugt

• konstant ydeevne uanset vejrlig

• handy og effektiv

• larmer næsten ikke

Pris: DCSN 690 inkl. lader, 2x4 Ah batteri og kuffert: kr. 4.999-, ekskl. moms (Set hos Carl Ras)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094