23948sdkhjf

Optimera valgte træ til Operaen - sammen med Hr. Møller

Byggecenterkæden Optimera forudså problemer under byggeriet af Operaen på Holmen tilbage i 2001, da arkitekterne ville anvende det sukkerholdige amerikanske ahorntræ inde i bygningen. Det fik Mærsk Mc-Kinney Møller til at annullere ordren på det amerikanske træ og i stedet lytte til Optimeras råd
Man hører sjældent om de mindre rådgiveres rolle i forbindelse med større byggerier, men havde det ikke været for en træspecialist fra Optimera, ville træet på væggene inde i operaen kunnet have skabt store problemer.

Tilbage i 2001 var det nemlig hensigten, at al træet til konkylien – også kaldet græskarret – i operaen skulle leveres i form af amerikansk ahorn. Mærsk Mc-Kinney Møller ville have denne træsort bejdset for at give det en særlig glød, og i den forbindelse blev Optimera kontaktet.

- En af vores ansatte rådgav arkitekterne til at benytte dansk ahorn i stedet for amerikansk ahorn. Det amerikanske træ er nemlig for sukkerholdigt, og hvis man bejdser det, vil træet med tiden udvide sig og lakken vil ikke sidde fast. Det ville have skabt store problemer. De lyttede heldigvis til vores rådgivning og ombestemte sig, fortæller Nikolaj Madsen salgsleder for hårdttræ hos Optimera.

Byggecenterkæden med hovedsæde i Brøndby blev derefter også valgt som leverandør af træ til brodæk og bolværk ved Operaen, og ordren lød på 25.865 kvm dansk ahornfiner og 364 kbm massiv dansk ahorn.

Vejledning på byggepladsen

Optimera var også med på byggepladsen ved Holmen for at vejlede om, hvordan træet skulle skæres. Det skulle nemlig spejlskæres, hvilket vil sige, at man foretager et snit i midten af kævlen, så årerne ser pæne ud og træet bliver stabilt. Denne specialviden viser ifølge adm. direktør Palle Thomsen hos Danske Byggecentre A/S, at byggecentre ikke kun handler om salg af materialer, men også om viden og rådgivning i specifikke sager:

- Det hænder ofte, at vi bliver kaldt med ud på byggepladserne for at rådgive og tage omgivelserne med i betragtning. Det forekommer ved alle typer af byggerier og med alle former for materialer. Derfor er koordineringen imellem de forskellige led i byggebranchen – lige fra arkitekt til leverandør og videre til byggelederen – kernen i et moderne byggecenters kompetence, siger Palle Thomsen.

Optimera er senere blevet kontaktet i forbindelse med det nye skuespilhus i København. En af de ledende arkitekter fra Operaen var involveret i projektet, og denne gang blev Optimera taget med helt fra begyndelsen. I sommeren 2006 leverede virksomheden 6.953 stykker egetræ, som i dag udgør rammen om skuespilhuset.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079