23948sdkhjf

Grønt indkøb til den hvide tid

Fire nye John Deere redskabsbærere og tre traktorer til vinterberedskabet i trekantområdet
Det smitter af på indkøbssedlen, når to af landets store anlægsgartnerfirmaer smelter sammen til ét og bliver til Danmarks største privatejede af slagsen. OKNygaard blev 1. juli resultatet af fusionen af sjællandske OK Grøn Anlæg A/S og jyske Bent Nygaard Anlæg A/S.

En portion på tre traktorer, fire redskabsbærere, en transporter samt en gedigen mængde sne- og saltgrej blev resultatet, da OKNygaard købte ind til afdelingerne i Vejle, Horsens og Kolding.

Grønne John Deere-maskiner til den hvide årstid, der ifølge kalenderen ligger lige om hjørnet.

- Vi skal naturligvis være ordentligt klædt på også maskinmæssigt, når vi vil være blandt landets førende anlægsgartnervirksomheder. Også hen over vinterperioden har vi masser af opgaver for både private virksomheder, kommuner, boligforeninger og institutioner. Derfor handler det for os om driftssikre maskiner, som både kan yde en indsats og samtidig fungere som optimale arbejdspladser for vore maskinførere, fortæller direktør Peter Porup, som overordnet står for salg og indkøb hos OKNygaard.

Behov og løsninger

Det var således ham, der havde fornøjelsen af på det nærmeste af rive ned af hylderne hos John Deere-forhandler Ole Mathiesen i Hornslet. Ikke en uvant opgave for Peter Porup. Også før fusionen med OK Grøn Anlæg var Bent Nygaard Anlæg storkunde hos Ole Mathiesen MaskinCenter.

- Jeg har handlet med Nygaard siden 1992, så det er blevet til nogle maskiner i tidens løb. Vi skal finde de rigtige maskiner til de mange opgaver, som OKNygaard har. Så hjælper det godt på vej, at vi er to firmaer med gensidig tillid og respekt. OKNygaard er gode til at formulere behovet, og vi har heldigvis et omfattende John Deere-program, hvor vi så kan finde løsningerne, siger direktør Ole Mathiesen.

10 afdelinger

Totalt har OKNygaard 350 medarbejdere i 10 afdelinger landet over. Her iblandt de tre afdelinger i trekantområdet, hvor OKNygaard har flere aftaler om pasning af arealer i den helt store størrelsesorden. De nye John Deere-maskiner kommer således blandt andet til at servicere Fredericia Bryggeri med vintertjeneste.

- I denne omgang har OKNygaard købt fire John Deere 1565 redskabsbærere med tilhørende sne-udstyr. Det er multimaskiner, som kan operere optimalt året rundt. Om sommeren typisk med en frontmonteret rotorklipper, og når vinteren melder sig med skraber eller kost samt saltspreder, forklarer direktør Ole Mathiesen hos John Deere-centret i Hornslet.

Kompakt sneræv

Anlægsgartnerfirmet har tillige købt en John Deere kompakttraktor af modellen 3720. Det er den, der også lyder navnet Snowfox Maxi Plus. 3720’eren er leveret med såvel sne- og salt-udstyr som slagleklipper.

Det samme er tilfældet for en John Deere 5515 GF-traktor i den større klasse, som stationeres i OKNygaards afdeling i Farum. En John Deere 5090-traktor er afleveret hos OKNygaard med både en total pakke vinter-grej samt til mere grønne tider en 4,8 meter klipper.

Nøjagtig ligesom de øvrige grønne indkøb, er transportkøretøjet John Deere Gator CX beregnet til at kunne være med året rundt. Den kompakte allround-maskine har plads til to personer samt et godt transportlad til anlægsgartnernes forskellige udstyr. Når den deltager i vintertjenesten, har den sin helt store styrke monteret med saltspreder og i aktion på stier og på snævre arealer.

Foruden striben af nye hestekræfter med tilhørende snegrej, har Ole Mathisen MaskinCenter også leveret udstyr til nogle af OKNygaards traktorer i Odense. Her har listen over tilbehør fået tilføjet to koste, to sneskrabere og to saltspredere.

Sammen med det massive indkøb af John Deere-materiel, har OKNygaard også rustet sig til vinteren med indkøb af fem store ladspredere hos Epoke.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08