23948sdkhjf

Svært for håndværksmestre at stille garantier

Dansk Håndværk opfordrer regeringen til i højere grad at slå på tromme for Vækstfonden gennem en oplysningskampagne specielt rettet mod byggebranchen
Der giver fortsat store problemer for især mindre bygge- og håndværkervirksomheder, at der stilles krav fra bl.a. det offentlige om garantistillelse ved byggeopgaver.

Dels er det svært - for ikke at sige umuligt - at få bankerne med på projekter, og dels står de virksomheder, der specifikt beskæftiger sig med garantistillelse, ikke ligefrem i kø.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

- Vi oplever oftere og oftere, at vores medlemmer i forbindelse med udførelsen af opgaver nægtes garantistillelse af enten banken eller de eksisterende garantiselskaber. De store garantiselskaber er meget tilbageholdende med at udstede garantier. Det er forstærket efter de store konkurser i branchen, Pihl & Søn, Sjælsøgruppen og Engsø Gruppen, forklarer Erik Møbius til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Samtidig peger han på, at situationen næppe på kortere sigt bliver bedre, eftersom der er rygter om, at Nordisk Garanti trækker sig ud af det danske marked og reelt efterlader Tryg Garanti som eneste spiller på markedet for garantistillelse.

- Det skaber en monopolsituation for Tryg Garanti, og det er ikke hensigtsmæssigt i den situation. Så kommer de til at sidde i en position, hvor de alene bestemmer, om den danske bygge- og anlægsbranche skal overleve. Derfor opfordrer vi regeringen til i højere grad at slå på tromme for Vækstfonden gennem en oplysningskampagne specielt rettet mod byggebranchen, siger Erik Møbius til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

- Vækstfonden har temmelig mange penge, som de ikke har kunnet stille garantier med. Flere end 60 procent af de små og mellemstore virksomheder kender ikke de muligheder, de har for at få stillet garantier gennem Vækstfonden over for bankerne, der ikke er gode nok til at rådgive virksomhederne, siger Erik Møbius.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078