23948sdkhjf

GPS-sporing af medarbejdere giver bedre bundlinje

GPS-sporing kan være et følsomt emne i virksomheden, men kan forbedre virksomhedens bundlinje med helt op til 35 pct. Det kan lade sig gøre fordi man med GPS-sporing kan udnytte virksomhedens ressourcer mere effektivt og samtidig minimere/stoppe misbrug af virksomhedens biler
- I en analyse anbefaler Dansk Byggeri og 3F GPS-sporing som et redskab, der på kort sigt kan forbedre virksomhedens bundlinje med helt op til 35 pct. Det kan lade sig gøre fordi man med GPS-sporing kan udnytte virksomhedens ressourcer mere effektivt og samtidig minimere/stoppe misbrug af virksomhedens biler.

Det siger Søren Jess fra TrackMe i Kgs. Lyngby, til Mester Tidende.

Firmaet har siden 2002 leveret GPS-sporingsløsninger til både private og store offentlige virksomheder samt naturligvis til en lang række virksomheder, som har behov for at vide, hvor f.eks. virksomhedens biler er på et givent tidspunkt.

- Bedre overblik gør det simpelthen muligt at være mere effektiv. I stedet for at ringe til tre svende i hver sin bil for at høre om de kan løse en opgave et givent sted, kan lederen nu se alle bilerne på et kort og se, hvem der er tættest på den adresse, hvor opgaven skal løses.

Det sparer tid og det sparer kørsel og brændstof.

Det er også muligt at kortlægge og analysere medarbejdernes kørselsmønstre til f.eks. grossisten og vurdere om der er mulighed for effektivisering, forklarer Søren Jess og tilføjer, at GPS-sporingen naturligvis også er god at have, hvis bilen skulle blive stjålet.

Dokumentation

GPS-sporingen kan også anvendes som dokumentation over for kunderne f.eks. hvis man kører vintertjeneste, vagttjeneste eller hjemmepleje. Så kan man altid dokumentere, at man har været på en bestemt lokalitet i en given periode. Eller dokumentation for, at man f.eks. er mødt op hos en kunde, men kunden ikke har været hjemme. Som dokumentation hvis en kunde påstår at der er faktureret for meget tid, så er GPS flådestyring et godt redskab til at printe kopi af køre/pausebogen som dokumenter besøgslængden hos kunden sort på hvidt.

- Man kan også overvåge, om medarbejderne er rene fartbøller på landevejene. Når man kører i en kassevogn med mesters navn på er det ikke den bedste reklame, hvis man konstant overskrider fartgrænserne.

Man har også mulighed for at overvåge om bilen bliver brugt til privatkørsel i arbejdstiden, ligesom man kan kontrollere om medarbejderne møder til tiden ude på byggepladsen.

Lederen kan hele tiden følge virksomhedens biler online på sin egen sporingsside på internettet og følge GPS-sporingsenheden helt ned til hvert 10. sekund, siger Søren Jess til Mester Tidende.

Følsomt emne

Søren Jess erkender, at GPS-sporing kan være et følsomt emne i virksomheden.

- Ofte opfatter medarbejderne det som et udtryk for mistillid fra ledelsens side, når talen falder på GPS-sporing. Men i langt de fleste tilfælde kan en god snak om emnet fjerne fokus fra mistillids-opfattelsen og i stedet målrette både ledelsens og medarbejdernes fokus på at øge effektiviteten og optimere virksomhedens kundeservice. Øget effektivitet og kundeservice vil nemlig, alt andet lige, være til gavn for både ledelse og medarbejdere og forbedre virksomhedens konkurrenceevne, understreger Søren Jess.

TrackMe har udviklet et ganske omfattende GPS-sporingssystem som kører på egne servere. Det betyder, at sikkerheden er i top og at systemet er dynamisk og hele tiden kan udvikles i forhold til markedets krav.

- Vi har mulighed for at målrette og skræddersy meget kundespecifikke løsninger. Da systemet og programmerne bag systemet ligger på vores egne servere kan vi garantere, at data ikke falder i de forkerte hænder. Positionsdata er altid helt krypterede og ubrugelige for alle andre end dem der er tiltænkt afgang til dem, understreger Søren Jess.

TrackMe tilbyder GPS-sporingsløsninger til stort set alle formål. Fælles for dem er, at de er effektive og prisbillige og hurtigt har tjent sig ind i forhold til øget effektivitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078