23948sdkhjf

EUX-tømrere vil have tilfredse kunder

EUX-tømrerne på Learnmark Horsens har de seneste måneder tegnet og bygget træhuse samt udarbejdet forretningsplaner for deres fiktive virksomheder. Først i marts havde de inviteret forældre, lærere og tømrermestre til rejsegilde og præsentation af deres virksomheder
Tømrere skal også have forståelse for regnskab, kundeservice og markedsføring. Derfor får EUX-tømrerne som en del af deres uddannelse på Learnmark Horsens undervisning i innovation og iværksætteri. Deres viden om forretningsforståelse og praktiske kunnen inden for tømrerfaget blev ved et rejsegilde forleden vurderet at de to lokale tømrermestre Erik Grunnet og Michael Fredlev.

EUX-tømrerne viste gruppevist deres huse frem og fremlagde sikkert og med stolthed forretningsplaner, budgetter og salgsmateriale for deres fiktive virksomheder. Her fremhævede alle grupper vigtigheden af at levere et kvalitetsprodukt til tiden - for tilfredse kunder er virksomhedens allerbedste fundament. Det begejstrede ikke kun forældrene, men også de to tømrermestre, der var dommere, og som skulle kåre den virksomhed, de troede, ville klare sig bedst.

- Det projekt, som EUX-tømrerne fremviste til rejsegildet, var en forsmag på den grundforløbsprøve, som de snart skal i gang med. Og det så absolut lovende ud. De kan både det teoretiske og det praktiske – og det er netop uddannelsens styrke, som åbner mange muligheder for dem i fremtiden, siger Erik Grunnet, indehaver af Tømrer - og snedker?rmaet Erik Grunnet og medlem af det Lokale Uddannelsesudvalg for Træfagenes Byggeuddannelser.

Store forventninger til EUX-eleverne

Han har fra starten fulgt EUX-uddannelsen på Learnmark Horsens, og han forventer sig meget af eleverne.

- Vi har i EUX-tømrerne fat i en ny type unge, end dem der traditionelt vælger erhvervsuddannelserne. De skal nemlig både kunne det praktiske i tømrerværkstedet og det teoretiske, når de har undervisning i gymnasiefag på HTX, siger han.

De to dommere kårede elev-virksomheden CTC Byg A/S, som dagens vinder. Bag den står eleverne Christian Frederiksen, Thomas Jensen og Christian Jensen, der udover et gavekort på 1000 kroner til Bygma også fik ros af tømrermestrene for godt håndværk.

Søgte praktikplads til rejsegildet

En af EUX-tømrerne greb til rejsegildet muligheden for at søge læreplads hos Michael Fredlev, indehaver af Fredlev Byg.

- Jeg synes, det er tegn på initiativ, når de unge selv henvender sig for at spørge om, jeg har en praktikplads til dem. Den nuværende EUX-elev og jeg har i første omgang aftalt en uges branchepraktik, hvor vi kan se hinanden an, og det kan meget vel ende med en praktikaftale. Jeg vil nemlig fremover satse på EUX-elever, når jeg skal ansætte lærlinge. De er mere målrettede, og det kan jeg lide, siger Michael Fredlev.

EUX-uddannelserne:

Learnmark Horsens udbyder fra august 2014 EUX-tømrer, EUX-murer, EUX-struktør og EUX-brolægger.

Med en EUX-uddannelse kan man både få job som faglært, starte egen virksomhed eller læse videre til fx bygningskonstruktør, ingeniør eller arkitekt, fordi man også afslutter gymnasiefag på HTX - svarende til en HF.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078