23948sdkhjf

Byggeriets Klimapriser lægger en ambitiøs dagsorden mod en bæredygtig udvikling

Med Kronprins Frederik i spidsen kulminerede Danske Byggecentres målrettede indsats omkring BYGGER14 i går med uddelingen af Byggeriets Klimapriser, som gik til Betongruppen RBR, Sundolitt og Saint-Gobain Gyproc
BYGGERI 14 i Fredericia dannede i går eftermiddag ramme om hædring af byggeriets mest miljørigtige virksomheder fundet, da Kronprins Frederik overrakte Byggeriets tre Klimapriser.

• Betongruppen RBR modtog Klimaprisen for udvikling af klimavenlige miljøsten

• Sundolitt fik Energiprisen for deres energibesparende Sundolitt Climate House

• Saint-Gobain Gyproc blev hædret med Miljøprisen for deres innovative letvægts-gipsplade

I alt 21 virksomheder har været nomineret til Byggeriets Klimapriser

Se alle de nominerede her

Ved prisoverrækkelsen sagde Kronprins Frederik følgende til de tre virksomheder:

Byggeriets Klimapris til Betongruppen RBR A/S

- Klimaprisen går til Betongruppen RBR, der har udviklet miljøsten, som sikrer hurtig afvanding af befæstede arealer ved f.eks. skybrud. Bærelaget erstattes af granitskærver med forskellige fraktioner, som sikrer adskillelse af lagene. Bærelaget bliver derved et reservoir, hvor regnvand hurtigt kan trænge ned og opbevares, indtil de underliggende jordlag kan absorbere det.

Byggeriets Energipris til Sundolitt

Sundolitt modtager Energiprisen for Sundolitt Climate House, der opfylder lavenergiklasse 1 og 2020 energikrav. Huset er konstrueret af byggesystemer med ubrudt isolans, så kuldebroer undgås. Huset har mindre rumvarmeforbrug og lavere energiforbrug end passivhuse. Huset har desuden et godt indeklima og giver energibesparelser med lave drift- og vedligeholdelses-omkostninger i forhold til andre lavenergi-passivhuse.

Byggeriets Miljøpris til Saint-Gobain Gyproc A/S

- Miljøprisen går til Saint-Gobain Gyproc, der i september 2013 lancerede den første gipsplade, Gyproc Ergolite, som vejer under 15 kg. Gyproc Ergolite er baseret på en ny innovativ letvægtsteknologi. Pladen vejer 25 pct. mindre end en standard gipsplade og fremmer med den reducerede vægt arbejdsmiljøet for montørerne, personalet i træ-lasterne og andre, som løfter gipsplader.

Ambitiøs dagsorden

I forbindelse med prisoverrækkelsen takkede direktør Henrik Garver fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) på vegne af dommerkomiteen alle, der har indstillet materialer og produkter til byggeriets klimapriser.

- For uanset om jeres produkt er blevet nomineret eller ej, så har I lagt en ambitiøs dagsorden. I har arbejdet med teknologiudvikling for at sikre produkter og materialer, der understøtter en ambitiøs klimadagsorden. Og dette er det allervigtigste første skridt, hvis vi skal sikre, at vores bygninger i Danmark understøtter en bæredygtig udvikling, fastslog Henrik Garver.

Om baggrunden for priserne sagde adm. direktør ved Danske Byggecentre, Palle Thomsen:

- Med priserne ønsker vi at kaste lys over de producenter, som gør en ekstra indsats til gavn for miljøet. Formålet med priserne er at øge kendskabet til den klimadrevne indsats, der lægges i producenternes arbejde med at stille miljørigtige byggematerialer til rådighed for byggeriet.

Bag Byggeriets Klimapriser står samtlige af byggeriets parter, herunder repræsentanter fra Klima- og Energiministeriet, Dansk Byggeri, Håndværksrådet, Bygherreforeningen, Akademisk Arkitektforening, Danske Arkitektvirksomheder, Konstruktørforeningen, F.R.I, Dansk Indeklima Mærkning, PEFC, Statens Byggeforskningsinstitut – SBI, DI Byg samt Danske Byggecentre. 21 initiativer inden for byggematerialer og bygningsløsninger var indstillet til priserne, og det er i år tredje gang, at priserne bliver overrakt til producenter og leverandører på messen, der har ydet en særlig indsats på miljøområdet.

tøtte
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07