23948sdkhjf

Platformsucces rykker vestpå

Markedet for mobile arbejdsplatforme er i hastig vækst, fordi de giver stor fleksibilitet, bedre arbejdsmiljø og sikkerhed i top. Tidligere har Jylland haltet bagefter, men fra årsskiftet har Platform.as åbnet afdeling i Aarhus
Når der skal mures ydervægge, sættes altaner op eller facaderenoveres, vælger flere og flere entreprenører at gøre det fra mobile arbejdsplatforme frem for traditionelle stilladser.

Det har fået Sjællands førende platformudlejer, Platform.as, til at kigge mod vest. Indtil nu har firmaet opereret fra basen i Greve, men 1. januar i år slog de dørene op for en ny jysk afdeling i Trige lidt nord for Aarhus. Direktør Casper Knudsen ser frem til, at den nye afdeling vil betyde øget aktivitet vest for Storebælt.

- Vi kan mærke en stor interesse fra vores jyske kunder, så nu har vi valgt at etablere os fast herovre. Vi har indkøbt 20 ekstra platforme, ansat et par nye montører og har allerede fået tre store jyske ordrer, fortæller han.

Nemt, fleksibelt og sikkert

At arbejde fra platform er hurtigt, effektivt og dermed en god forretning, men især for arbejdsmiljøet gør en moderne arbejdsplatform en kæmpe forskel. Arbejdsstillingen kan forbedres markant, fordi platformen hele tiden kan ændres i højden og nemt flyttes rundt alt efter, hvor man skal arbejde. På den måde slipper mureren for både at ligge på knæ og stå på tæer, når stenene skal lægges. Og det er noget, der tiltaler kunderne.

- Det giver en rigtig god arbejdshøjde og stor fleksibilitet at arbejde fra platform. Samtidig slipper man for det tunge arbejde, som er forbundet med arbejdet på stillads. Og så er der også en økonomisk fordel, fordi jeg kan spare en arbejdsmand, når vi arbejder fra platform. Mine folk kan hurtigt komme ned og fylde op, når de løber tør for materialer. På kort tid er de klar til at køre op og fortsætte med at mure, siger Bjarne Nielsen, direktør i MNB Byg i Skive.

De seneste år har markedet for arbejdsplatforme været i hastig vækst og flere og flere entreprenører, der beskæftiger sig med udvendige bygningsarbejder og nybyggeri, er begyndt at arbejde fra mobile platforme.

- Med en platform undgår du opbygningen som ved stillads. En platform kører bare op, og samtidig får du en større sikkerhed, fordi der er rækværk. Der er derfor ikke de samme risici, når du arbejder fra platform, fortæller Bjarne Nielsen og suppleres af Casper Knudsen:

- En anden ting som forbedrer arbejdsmiljøet er, at sikkerheden på en arbejdsplatform er i top, fordi der ikke er nogen, der arbejder over og under hinanden.

Platform.as blev etableret i 2008 med 45 platforme. I dag har virksomheden tre gange så mange og tilbyder nu den spritnye SC6000, som næsten kører dobbelt så hurtigt som traditionelle arbejdsplatforme. Platform.as er den første lift- og platformudlejer i Danmark, som er blevet DRA-certificeret. Kunderne kan derfor være sikre på at leje arbejdsplatforme, som er 100 procent i orden, når det gælder kvalitet, sikkerhed og miljø.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093