23948sdkhjf

Mere byliv i Gladsaxe

Gladsaxe skal udvikles med mere byliv, der hvor der i forvejen kommer mange mennesker. Søborg Torv og Bagsværd Bymidte er blandt de steder, der er fokus på i ny rapport fra Gehl Architects, som er eksperter i udvikling af byliv
GladsaxeLiv er navnet på den udvikling, der skal gøre Gladsaxe til en levende by med et bredt udbud af boliger, god service og attraktive butikker. Gladsaxe skal være indrettet, så den indbyder folk til at bevæge sig, og samtidig skal der være små grønne byrum til ro og ophold.

For at gøre det til en realitet har Gladsaxe indledt et samarbejde med Gehl Architects, der er eksperter i byliv. Det har i første omgang resulteret i rapporten GladsaxeLiv, som peger på, hvordan Gladsaxe skaber mere liv og udvikler byen der, hvor der i forvejen kommer rigtig mange mennesker. Byliv er ikke kun caféer og restauranter. Det handler også om at se mulighederne i hverdagslivet.

Nye bylivs-projekter

Rapporten GladsaxeLiv har en række bud på, hvor og hvordan Gladsaxe Kommune i samarbejde med borgere, foreninger og erhvervsliv kan udvikle bylivet

- Vi har valgt at sætte fokus på bylivet til gavn for borgerne og de mange, der arbejder i Gladsaxe. Over de næste tre år har vi afsat 5,5 millioner kroner til at udbygge de rekreative og kulturelle muligheder for borgerne i det offentlige rum, som blandt andet kan bruges på Søborg Torv, Bagsværd Bymidte. Samtidig har vi skarp fokus på udviklingen af bylivet i de projekter, der allerede er i fuld gang, siger borgmester Karin Søjberg Holst (A).

- Vi vil gerne fortsætte den vækst, der er i gang i Gladsaxe. Et attraktivt byliv bidrager til at trække flere nye borgere og virksomheder til. Vi er allerede landets femte største cykelkommune, og for nyligt blev vi af Altinget kåret som næst bedste kommune for børnefamilier at bosætte sig i.

Derudover bruger vi biblioteket mere, end de gør i nabokommunerne, og på vores genbrugsplads kommer der årligt 250.000 mennesker. Det er lige så mange besøgende, som Kronborg har betalende gæster, så der er masser af liv i Gladsaxe at bygge videre på, siger borgmester Karin Søjberg Holst (A).

I samspil med borgere, foreninger og erhvervslivGladsaxe Kommune kan ikke skabe en levende by alene. Det kræver input og samarbejde med borgere, foreninger og erhvervsliv. Analysen i GladsaxeLiv er også baseret på input fra byens brugere.

- Jeg vil gerne takke de borgere og erhvervsfolk, der har bidraget til analysen af livet i Gladsaxe. Jeg håber, at endnu flere melder sig på banen, når vi går i gang med de konkrete projekter, der skal skabe mere liv i vores by, siger Karin Søjberg Holst.

tøtte
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078