23948sdkhjf

Fra konkurrent til kollega

P.P. brolægning har overtaget J.B. Brolægning. Kemien passer både når det gælder om at regne skarpe tilbud og levere kvalitetsarbejde og når det gælder arbejdsmiljø og uddannelse
Efter at have konkurreret benhårdt om opgaverne gennem de senere år har P.P. brolægning i Roskilde og J.B Brolægning i Frederiksværk besluttet at slå styrkerne sammen.

Rent formelt sker sammenlægningen ved, at P.P. brolægning overtager J.B. Brolægning i en samlet plan for et løbende generationsskifte af Peter Thomsens ejerskab til Jesper Bjødstrup. I det daglige vil såvel kunder som leverandører have samme kontaktpersoner som hidtil, så de vigtige personlige relationer bevares og udbygges.

- Til gengæld vil man nok på forholdsvis kort sigt kunne mærke, at der er kommet en ny, stor spiller på markedet. Sammenlægningen betyder nemlig, at vi bl.a. kan påtage os endnu større opgaver end hidtil i egenproduktion, forklarer produktionschef og medindehaver af P.P. brolægning, Kasper Thomsen, og tilføjer, at man naturligvis også fremover vil benytter sig af underentreprenører og andre samarbejdspartnere i bestræbelserne på at levere arbejder til aftalt tid og stadig kunne levere en god kvalitet til en konkurrencedygtig pris.

Skarpe priser og kvalitet

Brolæggermester Jesper Bjødstrup, som har ejet og drevet J.B. Brolægning med succes i otte år glæder sig meget til at blive en del af P.P. brolægning.

- Det er jo ikke fordi J.B. Brolægning mangler opgaver, at vi nu går sammen med P.P. brolægning. Vi har en godt fyldt ordrebog og firmaet er i god vækst. Og netop det faktum har været medvirkende til, at vi nu slå styrkerne sammen. P.P. brolægning har nemlig en meget effektiv og dynamisk administrations- og tilbudsafdeling, som betyder, at vi kan blive endnu mere effektive både når det gælder skarpe priser og når det gælder kvalitet.

Det ville have været en meget stor og bekostelig opgave, hvis jeg selv skulle have opbygget en tilsvarende administrations- og tilbudsafdeling, forklarer Jesper Bjødstrup, som både har været lærling og brolæggersvend hos P.P. brolægning.

Han understreger, at det også har haft indflydelse, at kemien mellem de to virksomheder passer.

- Vi har bl.a. samme seriøse tilgang kvalitet og til arbejdsmiljø og uddannelse, understreger Jesper Bjødstrup og Kasper Thomsen.

Med den nye fusion, vil P.P. brolægning have en stab på ca. 65 medarbejdere og vil bestræbe sig på konstant at have mellem 8 og 10 lærlinge. Dermed hører virksomheden til blandt de helt store arbejds- og uddannelsessteder i brolæggerbranchen. Firmaet dækker hele Sjælland både med traditionelle brolægningsopgaver og belægningsopgaver.

Også anlægsgartner!

I foråret 2012 opstod tanken at danne et anlægsgartner-/anlægsfirma, idet Jesper Kaare Aagaard, med en tidligere baggrund som projektleder hos OK Grøn A/S, i dag OK Nygaard A/S, sammen med medindehaver af P.P. brolægning A/S, Kasper Thomsen stiftede selskabet P.P. Landskab ApS, i dag omdannet til A/S.

- Vi er kommet rigtig godt fra start og formår nu at byde på opgaver både i fag-, hoved og totalentrepriser, fremhæver direktør og partner i P.P. Landskab a/s, Jesper Kaare Aagaard, som i øvrigt har færdiggjort sin kloakmesteruddannelse, så firmaet nu også er godkendt som kloakmester. Selskabet, der drives fra adressen Søndre Mellemvej 41 i Roskilde, er organiseret i Danske Anlægsgartnere og er allerede i gang med at uddanne "et par unge knægte" som anlægsgartnere samt som seneste nye tiltag, en anlægsstruktør.

- Selskabet passer fint i forhold til vores samlede ydelser, forklarer Kasper Thomsen, og konstaterer at denne investering har vist sig at være en succes.

For en af stifterne af P.P. brolægning, Peter Thomsen, er alle de nye tiltag en drøm, som han måske kun har kunnet håbe på, men som i et svært marked understøtter rigtigheden i de tiltag der er skabt igennem årene, og som viser hvor meget det betyder at være omstillingsparat, at lade de "unge kræfter" komme til i god forening med "firmaets ældre solide rutiner".

- Jeg er ærlig talt rigtig stolt af, at virksomheden her næsten 35 år efter stiftelsen stadig er i markedet og tilmed formår at ekspandere. Og rent faktisk aldrig har leveret et årsregnskab med røde tal. Det kan jeg takke gode og engagerede medarbejdere for.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079