23948sdkhjf

Forsigtig optimisme i Danske Byggecentre

Danske Byggecentre ser lysere på de kommende år. På generalforsamlingen i går berettede formand Poul Erik Grønfeldt om tegn på bedre tider for byggeriet, men understregede også, at man i de seneste år har oplevet en af de værste og længste kriser
Det var for 116. gang blevet tid til Danske Byggecentres Generalforsamling, som traditionen tro fandt sted på Hotel Nyborg Strand. Formandens beretning havde ud over fokus på byggeriets tilstand også fokus på de tiltag branchen løbende tager for at skabe værdi for medlemmerne og den nødvendige værditilvækst i byggeriet.

- Det har været et begivenhedsrigt år på den politiske front. Vi startede med, at Håndværkerfradraget blev taget fra os. Det var vi meget kede af i branchen, og vi begyndte en kampagne for at få genindført Håndværkerfradraget. Det lykkedes så også i forbindelse med Vækstplan Danmark.

Jeg mener dog også, at politikerne kan bære det videre til en permanent ordning, som vi ser det i Sverige med ROT-fradraget, siger formand Poul Erik Grønfeldt, Danske Byggecentre.

- Prognoserne for dansk økonomi peger i den rigtige retning, og vi kan se den længe ventede fremgang i horisonten. I byggeriet mangler vi dog fortsat et ekstra skub, hvad angår nybyggeriet, som ikke er set lavere siden 2. verdenskrig. Det er efter min mening et punkt, der bør komme på politikernes dagsorden, understreger Poul Erik Grønfeldt.

BYGGERI på trapperne

Byggerimessen BYGGERI’14 er lige om hjørnet, og det er noget hele byggeriet ser frem til. Poul Erik Grønfeldt påpegede de nye muligheder, digitaliseringen giver både udstillerne, byggecentrene og de besøgende.

- Jeg ser meget frem til BYGGERI’14, som vi arbejder på højtryk for at gøre til en lige så stor succes som de forgange år, hvor Danske Byggecentre selv har stået for byggerimessen. Det er en meget eftertragtet messe, og det er jo glædeligt, at vi allerede i november kunne melde alt udsolgt. Vi har til BYGGERI’14 udarbejdet en fantastik smartphoneapplikation, som er et helt unikt redskab for de besøgende, fortæller Poul Erik Grønfeldt.

Danmark drømmer…

Dagen begyndte med en veloverstået Generalforsamling og efterfølgende afholdt Danske Byggecentre det traditionsrige Årsmøde, i år med titlen "Danmark drømmer… … og alt det drømmene er bygget af, det leverer vi". Her var leverandører og samarbejdspartnere også inviteret. I år med en række spændende foredrag om branchen, samfundsøkonomi og om imageskabelse.

- Det har været en utrolig spændende dag, hvor vi fik berørt rigtig mange aktuelle emner i vores branche. Vi er i gang med at opbygge vores image, og her fik vi et godt indblik i, hvor vi er nået efter vores imagekampagne i 2013, og senere et input til hvordan vi kan gøre det endnu stærkere takket være kommunikationsdirektøren Kim Nøhr Skibsted fra Grundfos, fortæller Poul Erik Grønfeldt.

- Derudover kom der i den grad fokus på branchen da DT Groups adm. direktør Ole Mikael Jensen fortalte om sit syn på branchen. Og afslutningsvis fik vi et større fugleperspektiv over samfundsøkonomien, da CEPOS’ vicedirektør Mads Lundby fortalte om deres syn på den økonomiske og politiske dagsorden i de kommende år, konstaterer Poul Erik Grønfeldt, Danske Byggecentre.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078