23948sdkhjf

Bosch-gaskedel testet som den mest energieffektive

Nye testresultater fra Dansk Gasteknisk Center viser, at den mest energieffektive gaskedel på markedet i øjeblikket er fra Bosch
I en tid med stigende energipriser bliver det vigtigere og vigtigere med energieffektive varmeløsninger, som kan holde varmeregningen nede. Nye testresultater fra Dansk Gasteknisk Center kan nu afsløre, at den mest energieffektive gaskedel er Condens 5000 W 14 kW fra Bosch.

Med en høj virkningsgrad og et lavt strømforbrug skiller kedlen fra Bosch sig ud, og overgår sågar den populære forgænger, Europur. Hvis man ser på kedler under 16 kW er der pt. ingen kedler, som har samme høje virkningsgrad på 104 %, som denne test viser. Kun en anden kedel på markedet har et strømforbrug som er ligeså lavt, men til gengæld er virkningsgraden 4 procentpoint lavere.

Ligeledes hvis man kigger på kedler over 16 kW, er det samme tendens man ser. Det er især på strømforbruget, at Condens 5000 W udmærker sig, faktisk er strømforbruget ca. 40 pct. bedre end nummer to på listen med samme virkningsgrad.

Intelligent løsning

De nye testresultater vækker naturligvis glæde hos Bosch:

- Vi har altid fokus på at udvikle produkter af høj kvalitet og præsenterer konstante forbedringer. Derfor er det også en stor glæde, at vores nye gaskedel, Condens 5000 W, lægger sig i spidsen hvad angår energieffektivitet, siger produktchef Brian Nielsen.

Endvidere er der i produktudviklingen også lagt vægt på en intelligent løsning, som tilpasser sig varmebehovet. Herom fortæller Brian Nielsen:

- Man kan til enhver tid nyde opvarmningen fra sin Condens 5000 W. Gaskedlen tilpasser sig automatisk efter familiens komfortniveau. Bliver det koldt udenfor, yder kedlen automatisk lidt ekstra energi til boligen, og når det igen bliver varmere udenfor, skruer kedlen ned for energitilførslen.

Uafhængig test

Dansk Gasteknisk Center udarbejder en liste med energimærket for størstedelen af kedlerne på det danske marked, som opfylder Bygningsreglementets krav til udnyttelse af gassen – også kendt som kedelvirkningsgraden.

Kedlerne er mærket efter en skala fra A til G. Elforbruget angives også med A-G mærkninger, og hvis en kedel har A på både el, Nox og på den samlede mærkning anbefales den af Center for Energibesparelser.

tøtte

Se testresultaterne på dgc.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082