23948sdkhjf

Kompakt og robust 18V akku kap-geringssav

MesterTest: Den batteridrevne kap-/geringssav fra Milwaukee gør det overraskende godt og præcist, men den har også sine begrænsninger, mener Mester Tidendes testhåndværkere
Det var med en vis skepsis, at Mester Tidendes testhåndværkere satte den nye M18 SMS216 18 V kap-/geringssav fra Milwaukee på prøve. Håndværkerne er dog enige om, at saven er overraskende stærk, men fremhæver også, at den har sine begrænsninger. Skepsis fordi det kræver både omdrejninger (maskinen arbejder med 2.700 omdrejninger i minuttet) og styrke at lade en 216 mm klinge save sig gennem op til 270x60 mm. træ.

Det skriver Mester Tidende

- Det er overraskende, at den batteridrevne sav faktisk formår at skære pænt mange snit, før batteriet dør. Kapaciteten opgives til at være op til 100 skæringer i 50x100 mm fyrretræ. Og det skal nok passe, mener testhåndværkerne og tilføjer, at begrænsningerne først viser sig, når der skal skæres mange gerings- eller smigsnit. Her bliver snittene både længere og dybere.

- Her er det især ud i maks-områderne - 50 grader geringskapacitet til højre og venstre og smigkapacitet fra 48 til -2 grader – at man skal kende maskinens kapacitet, når man samtidig fodrer den med noget der ligner den maksimale skærekapacitet på 270 x 60 mm med 216 mm klinge.

Hvis man ikke får tilpas materiale på både den ene og den anden side af snitte og får materialet placeret helt nøjagtigt, så kan der med denne maksbelastning både mht. smig, gering og materialetykkelse og - bredde opstå problemer med at elektronikken i maskinen slår fra, påpeger håndværkerne og tilføjer, at mindre dimensioner spær træ, lægter og især fodlister og indfatninger og lignende helt sikkert er der, hvor akut-saven har sin berettigelse.

Kompakt og præcis

Også det faktum, at saven er så kompakt og bare veje 14 kg samt at den er let at pakke sammen og transportere er et stort plus:

- Den er god at have med i bilen og så passer den jo batteri med de øvrige 18V Milwaukee-maskiner.

Samtidig leverer den præcise snit og er let at betjene bl.a. fordi den har glidestænger med to kuglelejer der giver lette og rolige bevægelser under savningen

MesterTest:

Mester Tidende har testet 18V kap-/geringssav M18 SMS216 fra Milwaukee

• Robust og solid

• Skærer præcist

• Lav vægt

• Kend begrænsningerne

Pris: Set hos Bygma (eks. batteri og lader) til 2.595,- kr. eks. moms
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.133