23948sdkhjf

Danjord køber fire Case gravemaskiner

Danjord har købt fire Case gravemaskiner. Værkfører Jan Dyrlund fortæller, at førerne især var begejstrede for hydraulikken, da de testede maskinerne
Danjord har for første gang valgt Case, da der skulle udskiftes gravemaskiner, og førerne på de to største maskiner er glade for valget efter de første uger i de nye maskiner. Ved testen var det hydraulikken, der imponerede, og maskinfører Lars Kring bekræfter, at hans 25 ton Case CX250C lever helt op til forventningerne.

- Jeg arbejder på letbanen ved Aarhus og laver meget afretning i øjeblikket. Case-maskinen har overrasket mig positivt. Det er rigtig rart, at jeg kan lægge armen helt ud i fuld længde og trække helt ind til maskinen i én flydende bevægelse, uden at skovlen overhovedet hopper eller er urolig, siger Lars Kring.

- Jeg synes også, at der er en god arbejdsplads. Jeg sidder godt og har et rigtigt godt udsyn. Det betyder meget, at det er let at holde sig orienteret i forhold til trafikken omkring maskinen, siger Lars Kring, som primært udfører jordarbejde, men også har brugt maskinen til borearbejde.

Også maskinfører Jesper Rasmussen er glad for sin Case CX235C, som er en 27 ton maskine med kort bagende, der ligesom de øvrige Case-maskiner er leveret af S.D. Kjærsgaard.

- Det er en maskine med en hydraulik, som føles fuldstændig naturlig, når man sætter sig ind i den. Det har været så let at vænne sig til, selv om jeg går fra en 17 ton maskine, som jeg har kørt med i otte år. Jeg har fået en større, fordi jeg ofte var ude for opgaver, hvor det kneb med kræfter og vægt bl.a. ved håndtering af gravekasser, fortæller Jesper Rasmussen, der er i gang med kloakering i et sommerhusområde som sin første opgave med den nye maskine. De øvrige medarbejdere i kloaksjakket har i øvrigt givet Jesper Rasmussen tilnavnet ’Tomgang’, fordi maskinen lyder som om den går i tomgang, også når den arbejder med høje omdrejninger og fuld hydraulikkraft.

- Den korte bagende er rigtig behagelig i et sommerhusområde, hvor der ikke er så meget plads og bilerne kommer tæt på. Maskinen er lidt højere bagtil, og så er det rigtig rart med kamera både til siden og bagud, så man kan holde øje med de skjulte områder ved maskinen, siger Jesper Rasmussen.

Førerne med på råd

Danjord har 12-15 gravemaskiner over 20 ton af forskellige mærker.

- Vi har altid førerne med på råd, når vi køber nye maskiner, og så forholder direktøren og jeg os til de tilbud, vi får fra leverandørerne, fortæller værkfører Jan Dyrlund.

- Førerne går altid meget op i hydraulik, støj i og omkring maskinen og i førerkomforten i det hele taget. Det er vigtigt, at førerne får nogle maskiner, som de er glade for. Det er jo deres arbejdsplads. Vi har en forventning om, at vi sparer brændstof med de nye maskiner, men det er rigtig svært at sammenligne, fordi det både kommer an på maskine, fører og de arbejdsopgaver, der skal løses, siger Jan Dyrlund.

- Der følger serviceaftale for de første 4.000 timer med på de nye maskiner. Vi plejer at lave en del selv, men nu prøver vi for første gang med serviceaftaler. Regnestykket så fornuftigt ud, og vi har været godt tilfredse med S.D. Kjærsgaards service på andre maskiner, siger Jan Dyrlund.

Foruden de to store gravemaskiner købte Danjord også en 5,0 ton og en 8,0 ton Case gravemaskine.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095