23948sdkhjf

Regeringen overvejer håndværkerfradragets fremtid

Blå blok vil bevare håndværkerfradrag, EL vil af med det, mens regeringen og SF ikke har taget stilling.
Danskernes mulighed for at trække udgifter til boligen fra i skat lever muligvis på lånt tid, skriver Ugebrevet A4.

En rundspørge til erhvervsordførerne i Folketinget viser, at den såkaldte boligjob-ordning langt fra er fredet.

I rød blok (S, R, SF og Enhedslisten) er man enten uafklarede eller direkte modstandere af ordningen. I blå blok (V, K, DF og LA) er der derimod stemning for at udvide ordningen, skriver Ugebrevet A4.

Efter påske ventes regeringen at gå i gang med forhandlinger om en ny vækstpakke. En central del af forhandlingerne handler om boligjobordningen, som giver fradrag for arbejde i og omkring boligen.

Det gælder eksempelvis håndværkere, gartnere og vinduespudsere.

Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, udsteder ingen garanti for ordningen.

- Vi har ikke afsluttet vores overvejelser om, hvad vi vil med ordningen. Vi vil se på fordele og ulemper, siger Benny Engelbrecht.

Samme melding kommer fra De Radikale.

SF har heller ikke taget stilling endnu, men ser frem til forhandlingerne. Det tidligere regeringsparti ser gerne, at en kommende ordning bliver mere grøn.

Mens partierne i rød blok samlet set er uafklarede eller skeptiske, lyder der helt andre toner fra de borgerlige partier. For Venstre er boligjobordningen et slags kinderæg med mindst tre store fordele.

- Det er en god ordning, for der er arbejdspladser i den. Og efter at vi har fået arbejde på sommerhuse med, er den også med til at afhjælpe en udkantsproblematik.

- Og så er der en almindelig vedligeholdelse af vores værdier, siger erhvervsordfører Kim Andersen (V) til Ugebrevet A4.

Han vil i de kommende forhandlinger gå efter, at ordningen bliver permanent.

I 2012 fik det offentlige som følge af boligfradraget mindre skatteindtægter på 1,7 milliarder kroner, oplyser Skatteministeriet.

Men ifølge Dansk Byggeri medfører boligfradraget øgede momsindtægter, besparelser på udgifter til ledige og flere skatteindtægter.

Interesseorganisationen vurderer, at nettoudgiften for staten i 2012 blev omkring 350 millioner kroner. Dansk Byggeri skønner, at ordningen hvert år giver job til cirka 5000 mennesker.

Boligjob-ordningen udløber i sin nuværende form med udgangen af 2014.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084