23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Forhøj håndværkerfradraget til 25.000

Skal Danmark være uafhængig af fossile brændstoffer, skal boligerne renoveres. Forhøjet fradrag vil skubbe på.
Hundredtusinder af danskere benytter hvert år muligheden for at gå ind på Skats hjemmeside og trække en del af håndværkerregningen fra.

Og det skal de blive ved med, hvis det står til Dansk Byggeri, som opfordrer til, at boligjob-ordningen fortsætter, når regeringen efter påske går i gang med forhandlinger om en ny vækstpakke.

- Ordningen har både en god effekt på beskæftigelsen og på kvaliteten af vores boliger, ligesom den begrænser sort arbejde, siger erhvervspolitisk chef Torben Liborius med henvisning til, at ordningen i 2012 skabte knap 5000 fuldtidsarbejdspladser.

Helst ser Dansk Byggeri, at fradraget øges fra de nuværende 15.000 til 25.000, samtidig med at der udarbejdes en grøn positiv liste.

Den skal motivere boligejerne til energiforbedringer, for eksempel nye vinduer og isolering.

- På den måde vil vi se nogle større investeringer i boligerne, og det er der brug for, hvis Danmark skal leve op til den politiske målsætning om, at vi i 2050 skal være helt uafhængige af fossile brændstoffer, siger Torben Liborius.

- Hvis man virkelig mener klimamålene seriøst, bør man hæve håndværkerfradraget, siger han.

Hvis fradraget øges, stiger statens udgifter til 2,1 milliarder kroner årligt, men en stor del af pengene modsvares ifølge Dansk Byggeri af øgede momsindtægter, sparet understøttelse og ekstra skatteindtægter.

Ifølge en rundringning foretaget af Ugebrevet A4 til erhvervsordførerne i Folketinget er det usikkert, om den nuværende ordning fortsætter.

I rød blok er man enten uafklarede eller direkte modstandere, mens der i blå blok er stemning for at udvide ordningen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078