23948sdkhjf

Lift og klatrer klarer alle opgaver i højden

Der gælder om at tænke ud af boksen, når de vante løsninger ikke rækker. Pitzner supplerede liftløsning med erhvervsklatrer
Pitzners mange variationer af lifte i forskellige størrelser og konstruktioner kan næsten altid bringe håndværkere frem til selv de mest ufremkommelige opgaver, men ved udskiftningen af facadelyset på GF Forsikrings bygning i Odense satte Pitzner en erhvervsklatrer ind, som firede sig ned fra taget og skiftede de sidste armaturer, som var meget svært tilgængelige.

Et moseområde og forskellig volde gjorde en del af området ved bygningen meget svært at komme til med lifte, og Næsby Elforretning var hurtigt med på den utraditionelle løsning med en erhvervsklatrer.

- Vi havde fået tilbud på en liftløsning og havde også tænkt i opbygning af stillads, da Pitzners mand kom på besøg. Hans idé med at benytte en klatrer til de sværest tilgængelige armaturer var virkelig nytænkende, og vi fik løst opgaven på en billigere måde til alles tilfredshed, fortæller elinstallatør Michael Pedersen, Næsby Elforretning.

- Vi havde fået opgaven med at skifte LED-lyset på GF Forsikrings bygning i forbindelse med virksomhedens skift af logofarve. Det indebar, at selve armaturerne skulle skiftes. Klatreren fik instruktion af vores folk, og vi sørgede for, at der ikke var spænding på. Han skiftede de fem armaturer på en dag inklusiv det nødvendige dokumentations- og sikkerhedsarbejde. Det er bestemt en løsning, vi godt kunne få brug for i andre sammenhænge, siger Michael Pedersen.

Ivan Rostrøm fra Pitzners afdeling i Middelfart fortæller, at han kender erhvervsklatrer Klaus Holmbjerg, Rope-Acess.dk og fik ideen om at supplere en 20 meter bomlift med klatreren for at nå de sværeste tilgængelige armaturer.

Sikker klatring

For Klaus Holmbjerg var det ikke så kompliceret. Han er vant til at løse opgaver bl.a. på boreplatforme i Nordsøen og på vindmøllevinger.

- Erhvervsklatring er ikke så udbredt i Danmark, men på Nordsøen er det brugt i mange år. Jeg er uddannet efter engelske normer og certificeret af Irrata, så vi arbejder altid efter Irrata-normer.

Det betyder, at det er 101 pct. sikker klatring. Derfor skal vi eksempelvis være mindst to mand på opgaven og at alle vore folk er uddannet i redningsopgaver i højden. Jeg tror på, at klatring vil vinde mere indpas i Danmark eksempelvis på bygninger i stor højde og hvor konstruktionerne kan være vanskelige at komme til på andre måder, siger Klaus Holmbjerg.

Ivan Rostrøm glæder sig over, at det lykkedes at hjælpe en kunde, selv om det delvis blev ved hjælp af en klatrer frem for én af de mange liftløsninger, som Pitzner ellers er specialist i.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078