23948sdkhjf

Boligrenovering er vanedannende

Ombygning af hjemmet kan hurtigt gribe om sig, fordi det ene projekt overtager det andet. Faktisk mener næsten hver anden dansk boligejer, at boligrenovering er vanedannende, viser ny rapport
Et enkelt boligrenoveringsprojekt ender hurtigt med at blive det første af mange, fordi ombygning af hjemmet og udskiftning af møbler og inventar synes at fortsætte i det uendelige. Man bliver aldrig færdig, fordi ét projekt hurtigt overtages af det næste.

Denne følelse er særdeles velkendt blandt de danske boligejere, hvor næsten halvdelen, 48 pct., mener, at boligrenovering er vanedannende. Det viser tal fra en ny undersøgelse om vores forhold til boligrenoveringer, udført af PRO TEC Vinduer.

- Hvem kender ikke til følelsen af, at boligrenoveringen pludselig griber om sig? Når først man får nye møbler ind i stuen, ser man, hvor slidt gulvtæppet efterhånden er blevet. Eller når ydermuren endelig er pudset op, ser man, at vinduerne har tjent deres værnepligt og trænger til en udskiftning.

Og sådan kan man jo blive ved, lyder det fra Jesper Hønning, salgschef i PRO TEC, som gerne indrømmer, at han hører til blandt de 48 pct..

Danske hjem får stor eksponering

I undersøgelsen nikker halvdelen af de danske boligejere genkendende til, at "boligrenovering er vanedannende – hvis man foretager én, finder man ud af, at man bliver nødt til at foretage flere". Det er markant flere, sammenlignet med vores nordiske naboer, hvor 38 pct. i gennemsnit er enige i, at boligprojekter er vanedannende og "smager af mere".

- Jeg tror, at danskerne går ekstra meget op i at renovere vores hjem, fordi vi lægger enorm værdi i, at hjemmet skal være en oase. Men i løbet af de seneste år er der også opstået en ny tendens til, at hjemmet bruges til at vise venner og bekendte – ikke mindst gennem sociale medier – hvem vi er, og hvor vores værdier ligger. Det er for mange danskere blevet vigtigt, at deres hjem afspejler, hvem de er – og det kræver ofte en eller flere renoveringer, konkluderer Jesper Hønning.

Renovering giver livskvalitet

Undersøgelsen viser også, at for nogle boligejere ser det ud til, at boligrenovering lige frem kan blive stærkt vanedannende: Ud af dem, som indrømmer at få et kick ud af at renovere deres bolig, siger hele 57 pct., at en renovering nogle gange har fået dem til at føle sig som et "helt nyt menneske".

Det er også denne gruppe boligejere, som i vid udstrækning mener, at deres hjem er en vigtig del af deres personlighed.

Trendrapporten "Renovering af din bolig – drøm eller mareridt?" handler om boligejeres forhold til renoveringer, motivationen bag, succeskriterier, forholdet forbruger og håndværker imellem samt en række andre interessante forhold, som gør sig gældende blandt boligejere.

Rapporten er udarbejdet af Inwido, Europas største producent af døre og vinduer, i samarbejde med fremtidsforskningsfirmaet Kairos Future. PRO TEC Vinduer er en del af Inwido-koncernen.

Undersøgelsen beror på interview med 2.500 boligejere i de nordiske lande (Danmark, Sverige, Norge og Finland), heriblandt 500 danskere, samt på en etnografisk undersøgelse af håndværkere i Danmark og Sverige. Dataindsamlingen til den kvantitative undersøgelse blev udført som web-baseret indsamling af svar hos paneler, som er repræsentative for befolkningen i hvert af landene, hvad angår køn, alder og område.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078