23948sdkhjf

Godt makkerskab bag firma-succes

Brolæggermester Peter Thomsen og hans hustru Lisette deler både bord, seng og arbejdsfællesskab. Det er der kommet en vaskeægte dansk virksomhedssucces ud af
Historien om brolæggermester Peter Thomsen og P.P. brolægning i Roskilde er en solstrålehistorie om, at det kan føre vidt, hvis man kombinerer flittige hænde og et godt kammeratskab med godt købmandskab og en kvinde til at holde styr på det hele.

- Min makker, nu afdøde Palle Caspersen, og jeg startede for 35 år siden som selvstændige brolæggermestre på opfordring af en kunde. Og siden da, er det gået slag i slag.

Min hustru Lisette styrede regnskaberne fra starten ved siden af sit ordinære arbejde og da vi rigtig fik fart i forretningen i midten af 80’erne blev Lisette fastansat for at holde styr på økonomien, fortæller Peter Thomsen og tilføjer, at Lisette har udviklet det til en af virksomhedens spidskompetencer at have styr på og overblik over alt "bogholderiet".

- Det er blevet et væsentligt konkurrenceparameter at have styr på alt papirarbejdet både internt og eksternt. Det skaber overblik og det sætter os i stand til hurtigt og effektivt at kalkulere en opgave, udbetale lønninger, betale leverandører, opfylde myndighedskrav osv., fremhæver Lisette Thomsen.

Generationsskifte

Det økonomiske overblik kombineret med Peters næse for godt købmandskab, hans ligefremme væsen og gode medarbejdere har skabt en virksomhed som i dag hører til blandt de største brolæggerfirmaer herhjemme.

Virksomheden har i dag omkring 65 mand i arbejde og der er fuld gang i et glidende generationsskifte. Det er en af Lisette og Peters sønner, Kasper, der tager mere og mere over og som nu i stigende grad står for den fremadrettede udvikling af virksomheden.

I 2012 blev virksomheden udvidet med et anlægsgartner-/anlægsfirma og senest har P.P. brolægning overtaget Kaptain Brolægning og J.B. Brolægning, Frederiksværk.

- Det er nødvendigt at ekspandere og tilpasse virksomheden til de aktuelle markedskrav. Vi skal hele tiden sørge for at levere skarpe priser og god kvalitet. Samtidig skal vi sørge for, at bygherren får sin opgave løst mest fornuftigt. Derfor gør vi meget ud af at rådgive bygherren og stiller derfor gerne alle vores erfaringer til rådighed, så bygherren får den bedste løsning, pointerer Peter Thomsen.

Den store ekspertise og erfaring er også kommet mange lærlinge til gode gennem årene.

- Vi har stort set altid haft lærlinge. Det er vores pligt og vores ansvar at deltage i uddannelsen af nye, dygtige folk. Og vi er glade for at have de unge mennesker, her i virksomheden, understreger Peter Thomsen,

Han fylder 60 år i den 5. juni og er en markant personlighed i store dele af brolægger- og anlægsbranchen. Han har gennem en årrække markeret sig som bestyrelsesmedlem i Brolæggerlauget og har altid talt lærlingenes sag og slået et slag for den faglige stolthed.

Gensidig respekt

Selvom Lisette og Peter deler både bord, seng og virksomhed, så har de formået at bevare den gensidige respekt for hinanden. Og det er én af hemmelighederne bag virksomhedens udvikling og succes.

- Vi har et rigtig godt makkerskab, hvor respekten for hinandens evner aldrig er til diskussion. Vi har i den grad villet det her og har skabt nogle gode relationer både til medarbejdere, leverandører og kunder. Det handler om tillid og respekt, fastslår Peter Thomsen. Han lægger ikke skjul på, at han er både stolt og tilfreds med det, der har udviklet sig til at være en stor del af hans livsværk.

- Jeg var jo bare 25 år, da jeg startede som selvstændig sammen med Palle Caspersen. Der er sat mange sten siden da og jeg glæder mig altid over at være til at præge stræder og pladser over det meste af Sjælland, siger Peter Thomsen.

60-år dagen markeres ved en reception i morgen torsdag den 5. juni kl. 12.00-17.00 på firmaadressen i Roskilde
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079