23948sdkhjf

Møgbeskidte solceller producerer mindre energi

Snavsede solceller yder op til 40 pct. mindre. Borup Kemi har udviklet et nyt rensemiddel, der er skræddersyet til det typiske snavs på solceller i Danmark
Mange danske husejere har uden at vide det en årlig ekstraindtægt på flere tusinde kroner liggende oppe på taget.

Nye undersøgelser på Boston University har nemlig vist, at solcelleanlæggets effekt er langt mere afhængig af rene overflader på panelerne, end man tidligere har forestillet sig. Blot fire gram støv og snavs per kvadratmeter kan således hindre så meget lys i at trænge igennem, at effekten nedsættes med omkring 40 procent. Det betyder et årligt indtægtstab på flere tusinde kroner for den enkelte husejer.

Nu er det blevet lettere at realisere disse penge. Borup Kemi har nemlig udviklet et nyt rensemiddel, der er smudsopløsende og skræddersyet til lige præcis den blanding af fugleekskrementer, støv, sod, pollen og andet snavs, som typisk sætter sig på solcelleanlæggene i Danmark. Nyheden hedder "Borup Solcelle Rens" og ud over at rense og rengøre overfladen, sikrer den også, at vandafløbet fremover forbedres, så glasset bliver mindre modtagelig for snavs.

Mange har den opfattelse, at solcellerne stort set er selvrensende, fordi regnvandet formodes at skylle snavset væk. Men det er langt fra korrekt. En bil bliver jo heller ikke ren af at stå ude i en regnbyge. Kraftig regn kan skylle løst skidt væk, men den indgroede snavs bliver siddende. Samtidig er regnvandet i sig selv ikke helt rent, men indeholder forskellige partikler fra den almindelige forurening.

"Borup Solcelle Rens" er et koncentreret rensemiddel, der skal fortyndes i forholdet 1:20. Det kan påføres på forskellig vis med børste, sprøjte eller andet velegnet udstyr, og efter at have virket på overfladen i 3-5 minutter, skal der efterskylles med rent vand.

Produkterne fra Borup Kemi kan købes i alle de førende byggemarkeder, tømmerhandler, farvehandler og supermarkeder. "Borup Solcelle Rens" leveres i en 2,5 liter dunk og har en vejledende udsalgspris på 99,95 kroner.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094