23948sdkhjf

Vi skal ikke acceptere sure smileyer blandt autoriserede

Autorisationen er den højeste kvalitetssikring, man kan opnå i installationsbranchen. Derfor bør autorisationen fortsat være en glad smiley i sig selv, fastslår formanden for TEKNIQ-råd Hovedstaden, Henrik Fugmann
Folketinget behandler i øjeblikket et lovforslag, der i praksis sænker kravene til de virksomheder, der i fremtiden skal udføre autorisationsbelagt el-, vvs- og gasarbejde.

Forbrugerrådet foreslår nu en smileyordning, som en del af det lovforslag. Smileyordningen skal vise forbrugeren, om en autoriseret virksomhed udfører godt arbejde. Det er en god intention. Men forbrugernes nervøsitet vidner også om, at der vil ske flere fejl, hvis lovforslaget vedtages i sin nuværende form.

Lovforslaget om nye autorisationsordninger er en reel svækkelse af kompetenceniveauet, og det er et stort problem – for vi skal ikke acceptere flere fejl.

Forbrugerne skal kunne skelne gode fra dårlige virksomheder. Derfor har vi netop autorisationer for el-, vvs- og gasarbejde, hvor det er vigtigt, at forbrugerne kan være sikre på, at arbejdet er udført lovligt og dermed sikkert.

Autorisationen er den højeste kvalitetssikring, man kan opnå i installationsbranchen. Derfor bør autorisationen fortsat være en glad smiley i sig selv.

Vi skal ikke acceptere, at virksomheder, der ikke kan leve op til den meget høje forbrugertillid der er til de autoriserede virksomheder i dag, blot kan få en sur smiley. De skal slet ikke have en autorisation, for autorisation skal fortsat være lig med godt arbejde.

Derfor bør politikerne ikke tænke på smileyordninger - men nytænke lovforslaget og sikre den høje kvalitet, vi ser i dag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078