23948sdkhjf

Thermogulv er også til de våde rum

DLH har videreudviklet det spånpladebaserede gulvvarmesystem DLH Thermogulv, så det nu også er godkendt til anvendelse i vådrum med samme plader som bruges til tørrumsløsninger
DLHs Thermogulv har hidtil været et både vægtmæssigt og udførelsesmæssigt lettere gulvvarmesystem end traditionelle betonløsninger.

- Og nu er det spånpladebaserede gulvvarmesystem også godkendt til vådrumsløsninger med samme plader som anvendes til tørrumsløsninger, siger segmentchef hos DLH Danmark A/S i Kolding, Michael Jacobsen til Mester Tidende.

- Det spånpladebaserede gulvvarmesystem har jo bl.a. den fordel frem for de betonstøbte systemer, at der i udførelsesperioden ikke tilføres fugt, ligesom reaktionstiden på opvarmning og nedkøling er markant mindre. Det har både betydning for energiforbruget og det har især betydning f.eks. i forhold til muligheden for en effektiv natsænkning af temperaturen, forklarer Michael Jacobsen.

Derudover er der den vægtmæssige fordel i forhold til belastning af etageadskillelse og en lavere indbygningshøjde, skriver Mester Tidende.

Let at arbejde med

DLH Thermogulv er som bekendt profileret med fer og not på alle fire sider og der er 3 udfræsede spor på pladens overside til montering af varmefordelingsplader og rør. De udfræsede spor er tilpasset en rør-diameter på 16 mm.

- Vendesporene fræses på stedet med en almindelig overfræser som evt. kan monteres med et specialudviklet skabelonland. Til forskel fra plader der leveres med fræsede vendespor, så er er det både billigere og hurtige og langt mere fleksibelt selv at fræse vendesporene, forklarer Michael Jacobsen.

- Vi har naturligvis udarbejdet en detaljeret monteringsvejledning for opbygning af vådrumsløsningen med DLH Thermogulv. Vejledningen kan hentes på vores hjemmeside dlh.dk.

Det er forholdsvis enkelt og hurtigt at arbejde med vådrumsløsningen, som kan afsluttes enten med vinyl eller fliser, fremhæver Michael Jacobsen.

- Konstruktionen kan bruges til de fleste træbjælkekonstruktioner og sammensætningen af materialer giver begrænset belastning af f.eks. bjælkelaget.

De fleste typer afløb f.eks. kvadratiske, runde, hjørne- samt linjeafløb fra Blücher og Unidrain kan generelt anvendes. Fibergips er som Fermacell og vådrumsystemløsningen som LIP, siger Michael Jacobsen til Mester Tidende.

En typisk konstruktion

Gulvkonstruktionen er MK-godkendt iht. MK7.21/1805 til anvendelse i belastningsklasse L (normal) ovenpå eksisterende og nye træbjælkelag i boliger som enfamiliehuse, rækkehuse, etageboliger og lignende. Vådrum skal udføres iht. Bygningsreglementet (BR10) og henvisninger heri til By og Byg Anvisning 200-Vådrum.

En typisk konstruktion bygges på strøer med maksimalt 30 cm mellemrum. Faldet mod afløb klares med kileskårede strøer. Herefter lægges Thermogulvpladerne, der fræses vendespor og der monteres alu-varmefordelingsplader og varmeslanger (PE-RT varmeslanger med indstøbt iltspærre). Herefter monteres et lag gulvpap, fibergips og vådrumsmembran og der afsluttes med enten fliser (fliseklæber) eller vinyl (primer og lim).

Der er som nævnt rigtig gode monteringsvejledninger på dlh.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078