23948sdkhjf

Ændring af lejeloven giver bedre boliger for de samme penge

Nyt lovforslag skal sætte skub i energirenoveringer i private lejeboliger. Det får både udlejere og lejere glæde af, samtidig med at det skaber arbejdspladser, og gavner miljøet
Folketinget førstebehandlede i går et lovforslag, der skal ændre på lejelovens regler, så det bliver mere attraktivt for udlejerne at investere i energirenoveringer samtidig med, at lejerne samlet set har de samme månedlige boligudgifter.

Som reglerne ser ud i dag, tilfalder hele energibesparelsen lejerne, når udlejer energiforbedrer ejendommen.

Med de nye regler får udlejer mulighed for at hæve huslejen med et beløb, der svarer til de penge, lejeren kommer til at spare på varmeregningen. Det betyder, at udlejer ikke alene får den sædvanlige forbedringsforhøjelse, men også en del af energibesparelsen. Dermed bliver hans fortjeneste som følge af forbedringen større. Det vil sætte mere gang i energirenoveringer i den private udlejningssektor.

Samtidig er lejerne sikret mod stigninger i den samlede leje. Lejernes samlede månedlige boligomkostninger, dvs. husleje og varme, må nemlig ikke stige ved denne slags energirenoveringer.

- Det er en win-win-win situation. Lejerne får bedre boliger for de samme penge. Udlejer får dækket sine investeringer til energirenovering. Samtidig får håndværkerne mere at lave, hvilket øger beskæftigelsen, og energirenoveringerne gavner miljøet, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter, der har stillet forslaget.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063