23948sdkhjf

Byggemateriale-virksomheder mangler digital synlighed

En analyse af de største byggemateriale-virksomheders digitale synlighed tegner et billede af en branche, hvor kun få har forstået, hvor gennemgribende forandringer digitaliseringen vil medføre på centrale områder som salg og markedsføring
Over 6 uger i januar og februar har Pipeline Communications monitoreret, hvad der er skrevet om om 13 byggematerialevirksomheder på sociale og andre digitale medier i Danmark og internationalt. Analysen viser en branche, hvor kun få virksomheder helt har forstået, hvor vigtig digital synlighed er.

Arkitekter, bygningsingeniører, håndværkere, bygherrer og helt almindelige forbrugere har ændret medieforbrug på samme måde, som alle andre og søger typisk også information på internettet i forbindelse med beslutninger om køb o.l.

- Det sker stadigt, at man hører nogen sige, at vores kunder er ikke på sociale medier. Det er naturligvis nonsens. Men uanset om man tror, at man kan nå ens kunder via f.eks. sociale medier som Facebook eller ej, skal man være opmærksom på, at ens samlede digitale fodaftryk også har stor indflydelse på søgemaskineoptimering o.l., siger Claus Jensen fra Pipeline Communications og fortsætter:

- Lidt populært kan man kalde det, vi har målt, for virksomhedens digitale fodaftryk. Vi måler primært, den del af virksomhedens digitale synlighed, som virksomheden ikke selv kontrollerer direkte som f.eks. eget website og egen Facebook-side, men den fortjente omtale, som virksomheden får af andre interessenter som f.eks. kunder, forhandlere, medarbejdere, medier eller investorer.

Rockwool bedst i Danmark

Bortset fra VELUX, Rockwool og Schneider Electric, er byggematerialeindustrien stor set ikke synlige digitalt. I Danmark gør Rockwool det klart bedst med en share-of-voice på næsten 50 pct. Det skyldes primært, at virksomheden som børnoteret får meget medvind på den konto. Generelt er børsnoterede virksomheder og virksomheder med meget markante koncernchefer de mest synlige virksomheder.

Internationalt har franske Schneider Electric klart størst synlighed. Men VELUX gør det også rigtigt godt på andenpladsen og der er registreret omtale på 20 sprog for VELUX samme antal som for Schneider Electric. Rockwool er på tredjepladsen markant efter de to andre. VELUX fik også en meget sikker andenplads på digital synlighed i Danmark.

- Det mest overraskende resultat af analysen er, at så mange gør så lidt for at sikre sig større digital synlighed.

Virksomhederne bliver nødt til at sætte ind her og de har et stort potentiale for gevinst. Analysen viser, VELUX og Schneider Electric har en potentiel viral effekt, der gør at de kan nå henholdsvis 47 og 67 millioner mennesker ugentligt, siger Claus Jensen.

Analysen har fokus på 13 største byggematerialeproducenter repræsenteret i Danmark og hvoraf flere er danske. Analysen måler ikke primært likes og visninger, men antallet af nye opslag, blogs og artikler, der omtaler et givent brand på sociale medier som Facebook, Twitter og Youtube samt online medier, blogs og diverse portaler til distribution af pressemeddelelser og brugeranmeldelser.

Analysen fanger næppe alt, men det er i givet fald ens for alle i benchmark analysen. Sentiment (positiv, negativ og neutral) analyseres automatisk med udgangspunkt i bl.a. syntaks og forekomsten af særlige ord og er derfor alene vejledende.

tøtte
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065