Flekslåns-ræset er slut: Udsigt til højere renter
Flekslånsrenten ser ud til at have nået bunden, siger områdedirektør i Nykredit Sune Worm Mortensen.
De tre realkreditinstitutter Nykredit, Realkredit Danmark og Nordea Kredit har netop afsluttet auktionerne på de lån, der skal refinansieres den 1. april.
Der blev tale om meget små stigninger. Alligevel endte auktionerne med meget lave renter til gavn for låntagerne.
Afhængig af realkreditinstitut og de omkostninger, de tager sig betalt for at refinansiere lånene, landede F1-renten på mellem 0,51 og 0,35 procent, F3-renten på mellem 0,69 og 0,75 procent, mens F5-renten endte på mellem 1,22 og 1,27 procent.
Områdedirektør i Nykredit Sune Worm Mortensen siger, at de historisk lave renter ikke bliver ved. Der vil blive tale om lidt stigende renter.
- De lave renter med et nul foran er på ingen måde udtryk for en normal situation.
- Vi begynder at se de finansielle markeder normalisere sig. Måske vil renten på F1-lån fortsat forblive lav, men på F3 og F5 samt de 30-årige lån vil vi begynde at se rente tikke opad, siger Sune Worm Mortensen til Ritzau.
Om årsagen til, at F1-renten fortsat kan forblive lav, forklarer Sune Worm Mortensen, at det er den økonomiske situation i Sydeuropa, der spiller ind.
- ECB holder F1-renten i et jerngreb det kommende år. ECB forventes at ville sænke den toneangivende rente yderligere i forhold til det nuværende niveau, siger områdedirektøren med henvisning til Den Europæiske Centralbank.
- ECB vil også fortsætte med at pumpe likviditet ud i markedet, fordi Europa er splittet økonomisk, og dele stadig har brug for støttehjul på cyklen for at kunne holde balancen. På godt og ondt er F1-renten meget tæt forbundet med centralbankrenten, siger han.
Det er F3- og F5-renterne også.
- Jo længere løbetid, der er, des mere vil investorerne tage sig betalt for at investere i obligationerne, siger Sune Worm Mortensen.
Nykredit med datterselskabet Totalkredit sidder på 40-45 procent af markedet. Realkreditkæmpen blev billigst på alle tre låntyper, primært på grund af lavere omkostninger for kunderne.
/ritzau/