23948sdkhjf

Solcelleanlæg med batterilager

De nye såkaldte hybridsolcelleanlæg med batterilager kan gemme solenergien til natten. Det betyder, at husstanden kan være selvforsynende med grøn solenergi sommeren igennem og får mere en 50 pct. større besparelse på den årlige elregning, i forhold til traditionelle solcelleanlæg
Firmaet Viva Energi A/S i Aarhus har lancerert en ny type solcelleanlæg, HybridPower, som er i stand til at gemme strømmen i et batterilager. Om aftenen og natten henter man så strømmen herfra, fremfor at købe den dyre (sorte) strøm.

HybridPower solcelleanlægget findes i størrelser fra 3KW til 12KW, og passer derfor perfekt til boliger og nogle virksomheder.

Som en ekstra feature får man også 230V backup, når strømmen indimellem forsvinder.

- Et solcelleanlæg er en af de bedste energiinvesteringer man kan lave i dag. Og med et hybridanlæg bliver totaløkonomien faktisk endnu bedre. Over 40 pct. når anlæggets tilbagebetaling er medregnet. Og samtidig er man både selvforsynende og uafhængig af eventuelle tilskudsordninger på salg af el., siger Lars Bjerg, adm. direktør for Viva Energi A/S.

Det er også den lave pris, der nu gør solcellehybridanlæggene ekstra attraktive. Viva Energi tilbyder fx et 3KW hybridsolcelleanlæg med 4,8kWh batterilager til kr. 47.900,- eller et 4,5KW med 9,6kWh batterilager til kr. 66.900,-. Priserne er inkl. moms og plus evt. montering.

Et typisk batterilager til en bolig på 9,6kWh fylder omtrent det samme som 8 store bilbatterier, og det kan fx stå i en kælder, loft, garage eller skur. Batterierne er specielle solar GEL batterier, og er vedligeholdelsesfrie i op til 10 år, afhængig af forbrugsprofilen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125