23948sdkhjf

STILL plukker nøjagtigt og komfortabelt

Ny generation af plukketrucks har et præcist og nænsomt bevægelsesmønster
Nøjagtighed, sikkerhed, ergonomi, kompakthed og miljømæssig ansvarlighed vil blive afgørende faktorer inden for lager og logistik i fremtiden. Derfor har STILL, som er en af de førende udbydere af kundetilpassede intralogistikløsninger, tilpasset disse faktorer ved at udvikle en ny generation af plukketrucks.

Den nye kraftfulde plukketruck EK-X når derfor helt nye dimensioner end de foregående modeller. Takket være den nyudviklede proportionalventilteknik har denne plukketruck et præcist og nænsomt bevægelsesmønster og variable løftehastigheder, som gør den ideel til håndtering af skrøbelige varer og til brug på komplekse lagre.

Det vigtigste mål i udviklingen af EK-X var at kombinere de hårde faktorer som optimal vareomsætning, ydelse og økonomi med bløde faktorer som energibesparelse og sikkert arbejdsmiljø. EK-X er udstyret med STILLs energispareprogram Blue-Q, som sikrer en energibesparelse på 10 % blot ved et tryk på en knap. Desuden genvindes energi ved opbremsning og sænkning af gaflerne. Disse besparelser gør det muligt at arbejde længere - også i flerholdsskift - inden truckens batteri har behov for en opladning. Truckens batteridæksel er udført i let og holdbart ABS-plast, hvilket sparer vægt og dermed også energi.

Det intelligente OPTISPEED-styringskoncept sikrer en god balance mellem tempo, ydeevne og sikkert arbejdsmiljø, da kørehastigheden bliver reguleret i forhold til løftehøjden og belastningen. Dette giver truckføreren mulighed for at arbejde i et højt tempo med optimal arbejdssikkerhed. EK-X udnyttes derfor bedst på et smalgangslager, hvor den kan gøre brug af sin fordel med en max. hastighed på 13 km/t. Truckføreren har et fremragende udsyn igennem masten og forstyrres ikke af den støjsvage løfte- og køremotor.

Produktudviklerne har haft den fremtidige arbejdsplads i deres tanker ved konstruktionen af kabinen. Det er en rummelig ergonomisk kabine, som er udstyret med et betjeningskoncept, der gør brug af den mest moderne sensorteknologi, som sikrer en let og sikker betjening. Endvidere er helkropsvibrationer meget lave, hvorved træthed undgås.

Hertil kommer der forskelligt tilbehør såsom terminalholdere, forskellige aflægningsmuligheder, ventilationsanlæg, LED arbejdsprojektører og STILL Safety-Light.

STILL Safety-Light viser en blå prik på gulvet for at give en visuel advarsel om, at en truck nærmer sig, for dermed at undgå mulige kollisioner med fodgængere og andre køretøjer. Tilbehøret i kabinen kan tilpasses individuelt for at opnå den bedste bevægelsesfrihed.

Plukketruckens ydre dimensioner er meget små selv på trods af den store kabine. EK-X kan med fordel anvendes der, hvor pladsen er trang på grund af dens kompakte konstruktion med en venderadius på 1732 mm. Let adgang til service med On Board-diagnose resulterer i lave driftsomkostninger, fordi alle komponenter er let tilgængelige og nemme at overskue.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079