23948sdkhjf

Specialist i det specielle

Ikast Design Doors leverer døre til nogle af Danmarks mest eksklusive byggerier. Massive egetræsdøre til et husbyggeri til et trecifret millionbeløb og 65 fyldingsdøre til et palæbyggeri på 700 kvm
Når arkitekter og byggefirmaer møder specielle udfordringer med indvendige døre, er der ikke så mange steder at gå hen. Effektivisering og standardisering betyder, at dørfabrikkerne sætter deres produktion op til større serier, men Ikast Design Doors er gået den anden vej. Firmaet har specialiseret sig i det specielle.

Arkitekt Bent Brink har tegnet og været rådgiver på byggeriet af en større ejendom i palæstil i Sønderjylland med 700 kvm bolig foruden stald, ridehal og garage. Boligen skulle forsynes med fyldingsdøre i mange varierede mål op til en højde på 260 cm, og Bent Brink valgte i samråd med den udførende tømrermester døre fra Ikast Design Doors.

- Jeg kendte firmaet i forvejen og ved, at det står for kvalitet. Vi havde et rigtigt godt samarbejde med Ikast Design Doors. De leverede tegninger ud fra et oplæg og fremstillede en prøve, som blev godkendt, før vi gik i gang, fortæller Bent Brink.

- Alt blev leveret som det skulle og til de aftalte tider. Indvendige døre er et rigtig vigtigt element i et byggeri af denne type. De er med til at sætte en særlig stil og er et vigtigt arkitektonisk element i huset, understreger Bent Brink.

Massiv kvalitet

Også projektleder Casper Andersen fra byggefirmaet Georg Berg A/S opsøgte Ikast Design Doors, da han fik en specialopgave i forbindelse med byggeriet af en eksklusiv villa til et tre-cifret millionbeløb i området nord for København.

- Vi har brugt Ikast Design Doors flere gange. Der er ikke så mange, der kan levere den håndværksmæssige kvalitet, som vi efterspurgte i det aktuelle projekt. Der skulle leveres massive egetræsdøre i en virkelig høj kvalitet, og alt fungerede optimalt. Der kom ændringer undervejs, men alt blev hurtigt fulgt op fra Ikast Design Doors, og det er rigtig vigtigt på et stort projekt som dette. De leverede i øvrigt også flere specialfremstillede glaspartier i teaktræ til det meget eksklusive hus, fortæller Casper Andersen.

- Der er faktisk ikke noget, der er sværere at arbejde med end indvendige døre. Der er så mange kombinationer og dermed fejlkilder, så det er noget, vi har meget stor respekt for, siger Casper Andersen.

Ikast Design Doors har leveret mange specialløsninger. Der har været døre med indbyggede karme, døre hvor gamle fyldinger med malerier er monteret ind i nye døre og et vægparti i mørkt træ, hvor døren er ’skjult’ i fladen. Ikast Design Doors leverer også skydedøre i store mål, hvor virksomheden har udviklet en metode, så dørene kan produceres uden sammensløjfninger i træet.

Foruden specialløsninger leverer Ikast Design Doors også deres helt egen Profil Line dørserie med indfræsede profiler i dørpladen, Profil Line fyldingsdøre samt basisserien Basic Lux alle i håndværkerkvalitet med specialfremstillede hængsler.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078