23948sdkhjf

Lækker belysning sælger biler

Bilhuset Mogens Elmer A/S har opført et helt nyt 500 kvm stort showroom i tilknytning til forretningen i Rønne. Den første måned efter opførelsen og indretningen af den nye tilbygning solgte øens største bilforhandler 40 pct. af alle biler på Bornholm
Efter opførelsen af et helt nyt og 500 kvm. stort showroom med højt til loftet er der kommet ekstra gang i bilsalget hos Bilhuset Mogens Elmer A/S på Aakirkebyvej 51 i Rønne, hvor der sælges Ford, Kia, Mazda og Suzuki.

- Selvom jeg naturligvis vil mene, at det først og fremmest er den gode service i form af den professionelle og personlige betjening, der trækker kunder til, så må jeg nok erkende, at den nye bygning også har en vis tiltrækningskraft, siger salgschef Søren Nimb på syngende bornholmsk og med et smittende smil, der går fra øre til øre.

Søren Nimb tilskriver det nye showroom en meget stor del af æren for fremgangen:

- Vi havde allerede en ganske pæn størrelse forretning i forvejen, men med den nye tilbygning, hvor der er højt til loftet, en god akustik og lækker belysning, er der kommet en rigtig behagelig atmosfære for vores kunder at gå rundt i. Om vinteren kan folk gå tørskoede rundt i varme, veloplyste og indbydende lokaler og se nærmere på de mange biler inden døre.

Belysningens betydning

Indretningen af det nye showroom er foretaget af arkitekt Sean Claxton. Men idéen til selve belysningsløsningen kom faktisk fra bilhusets bestyrelsesformand Erling Munk.

- Under en samtale med den tidligere bestyrelsesformand i min gamle forretning kom vi til at drøfte belysning. Han var dengang erhvervschef i Greve Kommune og kendte til en virksomhed i Karlslunde, der leverede spændende belysningsløsninger til butikker, kontor og industri.

Jeg tog selv kontakt til Flash Light A/S, som rådgav os omkring hvilken type lampe, der ville passe godt til det stilrene design og den klassiske stil, som vi gerne ville udtrykke i det nye showroom på Aakirkebyvej, fortæller Erling Munk.

- Henvendelsen fra Erling Munk og hans projektteam kom i august 2013 og bilhuset skulle stå færdigt til nytår, så vi havde ikke meget tid til at udvikle og producere. Men i løbet af oktober og november blev det hele leveret, og den lokale elektriker kunne montere og melde klar til tiden, fortæller indkøbs- og logistikchef Peter Aaløse fra Flash Light A/S.

- Udgangspunktet var en løsning med downlights placeret i flåder og suppleret med spots på strømskinner. Vores belysningsrådgivere beregnede derfor fra starten sagen som en pendel-løsning med kompaktrør. Undervejs blev det teknisk muligt at levere pendler med LED, hvilket ville gøre det muligt at sænke driftsudgifterne til el betragteligt, og det besluttede kunden så at gå efter, forklarer Peter Aaløse.

- Leveringstiden ville komme til at ligge meget tæt på indvielsen. Men vi er vant til at løse tekniske opgaver under pres ved både store og små byggerier, så det hele blev leveret til tiden. Det glæder mig, at bygherren er tilfreds med resultatet, siger Peter Aaløse.

Teknisk består den samlede Flash Light-løsning af en 50W Sun High bay med prismatisk skærm som grundbelysning, suppleret med spotbelysning placeret på vinduessiderne. Spotbelysningen er udført med Triline 3 faset strømskinner samt Vita Solis 28W - en LED spot på 850 Lumen, 3000 K.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079