23948sdkhjf

Hver femte virksomhed styrer mod konkurs

Sundhedstilstanden i bygge- og anlægssektoren er ikke, hvad den var før krisen. Antallet af virksomheder, hvis regnskabstal peger mod konkurs har stabiliseret sig på 19 pct.
Når en virksomhed både kører med underskud og har en mindre egenkapital end det loven kræver, er konkurs en mulig konsekvens. Sådan ser virkeligheden ud for hver femte virksomhed i bygge- og anlægsbranchen, viser en særkørsel, som FSR (Danske Revisorer) har foretaget for Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Tallet er uændret fra januar 2014 og en forbedring fra 2011, hvor andelen toppede med 24 pct. Men det er stadig højt.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

- Der er mange positive takter, men det er rigtigt nok, at der stadig er et stykke vej, før det er rigtig godt, siger Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør i FSR, til bladet.

Den vurdering er Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri enig i, for selvom antallet af konkurstruede virksomheder er stabilt, skønner han stadig færre konkurser i 2015.

- Markedet er ikke i frit fald mere.

Vi er på et stabilt men dårligt leje, men det gør det lettere for virksomhederne, som er blevet vant til at navigere i et surt marked, siger han.

Kampen er i gang

Ude i virksomhederne bliver der kæmpet for at slippe af med de røde tal.

- Dem, der kommer ud på den anden side med sorte tal på bundlinjen, er dem, der arbejder aktivt med deres omkostninger og deres virksomheder.

Og det er hårdt arbejde, siger Tom Vile Jensen.

Han understreger, at vilkårene kommer til at fortsætte.

- Det kan godt være, at de lave oliepriser hjælper, men der er stadig meget, der trækker i den modsatte retning, siger han.

Og det er ikke kun i bygge- og anlægsbranchen, der bliver kæmpet.

Ud af 12 brancher ligger bygge- og anlægsbranchen faktisk på en fjerdeplads i forhold til, hvor stor en andel af virksomhederne, der alene kører med underskud.

Det gælder for 34 pct. og det er en svag fremgang i forhold til sidste år.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078