23948sdkhjf

Entreprenør skubber til vækstplaner med digital investering

Digitalisering spiller en afgørende rolle for udviklingen hos Ason A/S - især i forhold til at styrke vækstplanerne

- Digitalisering er uundgåelig, også i vores branche. Ved at samarbejde med Chisa kan vi nemt håndtere komplicerede projekter og reducere den tid, vi bruger på administration. Det frigør ressourcer, så vi kan fokusere på vores kerneopgave – at bygge miljørigtige løsninger af høj kvalitet. Forlængelse af samarbejdet med Chisa er derfor en strategisk beslutning og investering, der styrker vores vækstplaner, fremhæver adm. direktør Gert Ekberg Jensen fra Ason A/S, der arbejder med nybyggeri og renovering af institutioner, skoler, laboratorier samt erhvervs- og boligbyggerier på Sjælland.

Ason har netop fornyet samarbejdsaftalen med softwarevirksomheden Chisa A/S, der hjælper entreprenører og virksomheder med styring af byggeprojekter ved at holde styr på økonomi, dokumenter, aftalesedler, stadeopgørelser og kommunikation med alle parter

Ason har domicil i Brøndby og 35 ansatte, hvoraf 20-25 er tømrersvende og 12 medarbejdere på kontoret. Entreprenøren blev grundlagt i 1993 og har siden da udviklet sig fra en traditionel tømrerforretning til en veletableret entreprenørvirksomhed med stærke rødder i tømrerfaget.

- Vores fokus på miljørigtige løsninger er centralt for os. Vi bygger mange svanemærkede projekter og har en intern svanemærkningskonsulent, der sikrer, at vores byggerier lever op til de højeste miljøstandarder, siger Gert Ekberg Jensen, der overtog Ason i 2021 i forbindelse med et generationsskifte.

Han fortæller i en pressemeddelelse, det ikke længere er en ekstra byrde at bygge svanemærket. Alle ting skal dokumenteres med de nye bygningsreglementskrav, ligesom prisen er faldet, da materialedatabasen med svanemærkede materialer vokser konstant.

Sparer 15-20 pct. tid på administration

Gert Ekberg Jensen har drevet entreprenørvirksomhed i over 15 år. Ved overtagelsen af Ason har digitalisering spillet en afgørende rolle for virksomhedens udvikling.

- Da vi overtog Ason, var mange af processerne stadig analoge. Fakturahåndtering var gammeldags med udprint og rundsending. Med Chisa har vi nu et moderne projektstyringssystem, som digitaliserer vores økonomi- og projektstyring i byggeprojekterne, hvor vi kan have utrolig mange aftalesedler. Det har ført til øget effektivitet og bedre overblik, forklarer Gert Ekberg Jensen og fortsætter:

BI løsning næste skridt

Med funktioner som projektstatusrapportering, likviditetsprognoser og digital håndtering af aftalesedler har Ason mulighed for at styre projekter med høj præcision.

- Vi har set store forbedringer i vores projektstyring. Systemet gør det lettere at holde styr på økonomi og dokumentation. Det skaber struktur og ikke mindst ro i maven at have et klart overblik over vores projekter og økonomi, fremhæver adm. direktør Gert Ekberg Jensen, Ason A/S.

Al økonomi og risikopunkter bliver belyst, så ledelsen kan se, hvad de bruger penge på, som ikke er budgetteret.

- Næste skridt er at koble en BI løsning (Business Intelligence) på, så vi kan finde ud af, om vi bruger de samme penge – og laver de samme fejl – hver gang. Her vil vi med stor sandsynlighed også se gode resultater, som kan bidrage positivt til at løfte bundlinjen, siger Gert Ekberg Jensen.

- Rundt regnet har vi sparet 15-20 pct. af vores tid på administration. Selvom det er en stor investering, kommer den fuldt ud igen i form af effektivisering, bedre overblik, risikohåndtering og øget lønsomhed.

Chisas adm. direktør, Claus Navntoft, ser positivt på den fornyede aftale.

- Forlængelsen af samarbejdet glæder os. Gert har været en af vores første kunder, og han har bidraget væsentligt til udviklingen af Chisa Project. Hans input har hjulpet os med at sikre, systemet lever op til de høje krav i byggebranchen, siger Claus Navntoft, der tidligere var produktionsdirektør hos totalentreprenøren Gråkjær.

Artiklen er en del af temaet De Digitale Håndværkere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093