23948sdkhjf

Hvordan håndværksmestre finder det bedste lån til deres forretning

Artiklen er sponsoreret af lendme.dk

I denne artikel guides håndværksmestre til at finde det rette lån online til deres virksomhed, som kan sikre økonomisk stabilitet under en eventuel opstartsfase af en virksomhed, men også større tryghed under økonomiske kriser. Få en nem og overskuelig oversigt her og få tips til at vælge det rette lån.

I opstartsfasen af en virksomhed eller under usikre, økonomiske tider, er økonomisk stabilitet i forretningen afgørende. Det kan være afgørende for, at virksomheden kan løbe rundt og dermed betale sine regninger, aflønne sine medarbejdere, nå de økonomiske frister fra det offentlige og meget mere.

Men hvor finder man et lån online, der lever op til det, man har brug for? Og hvordan kan man få en nem oversigt over alle de muligheder, der byder sig? Det vil denne artikel hjælpe dig som håndværksmester med at få svar på så denne forvirring bliver til din fordel.

Brug sammenligningstjenester og gør låneprocessen nem

At gå ned i banken er en måde at komme tættere på et lån. Men her kan muligheden for at erhverve sig et lån som håndværker hurtigt blive fejet væk under dig - nærmest inden du kommer ind ad døren. Og kan du alligevel få lov til at låne penge i forskellige banker, kan det endda være svært at se fordelene ved de forskellige lån.

Disse problemer er frustrerende, men de kan heldigvis også løses. Med online sammenligningssider og -tjenester om lån, får du ikke bare muligheden for at blive klogere på lån, men du får også en tjeneste, der gør det nemt for dig at sammenligne forskellige lånemuligheder fra forskellige banker. 

Indtaster du nogle konkrete informationer, såsom lånebeløb, oplysninger om dig osv., og beder en sammenligningsside om forskellige tilbud, vil du efter et par dage modtage lånetilbud, der er struktureret i en pæn oversigt, så du nemt kan se, hvad forskellige banker tilbyder af lånemuligheder.

Kom tættere på det rette lån

Når du har fået svar tilbage fra en sammenligningsside kan det være, at du finder frem til, at et lån tilbyder en bedre rente end et andet lån, men kan have et højere oprettelsesgebyr. Et tredje lån kan måske endda tilbyde en lang afbetalingsperiode med færre årlige omkostninger i procent (ÅOP), men låneudbyderen kan dog ikke låne dig ret mange penge. 

Men alt det med at læse alle fordele og ulemper igennem og selv sammenligne skal du ikke selv gøre, da en sammenligningsside nemt og overskueligt gør arbejdet for dig, når tilbuddene er tikket ind i din indbakke. Dermed får du alle de vigtigste informationer fremvist, nemt og overskueligt. Så kan du nemt og hurtigt finde frem til, hvilket lån der gavner dig og din forretning bedst. 

Overvej her LendMe, som gør det nemt at sammenligne og vælge imellem forskellige lån. De gør det nemt at indtaste enkelte oplysninger, hvorefter man modtager en række tilbud fra forskellige banker.

Men trods en sammenligningsside fremviser de vigtigste informationer, så er det altid en god ide selv at læse tilbuddet fra ende til anden, inden du sætter din underskrift.

Disse faktorer og tal er vigtige at holde øje med i et lån

Banker og platforme kommer med en lang række flotte termer og korte forklaringer på de mest grundlæggende ting, som ikke alle forstår. Nogle studser over, hvad ÅOP er og klør sig selv lidt i håret, mens andre bare er glade for at kunne låne mange penge uden at lægge mærke til, at det koster mange penge i ÅOP hvert år. Derfor kommer her nogle faktorer og tal, du altid bør kigge efter, inden du sætter din underskrift på et lån.

ÅOP - vigtigt at holde øje med

De færreste mennesker - som er nye til at låne penge - kender til det. Men ÅOP betyder faktisk "Årlige Omkostninger i Procent" og indikerer, hvad det koster årligt at erhverve sig et konkret lån. Her medtages alt fra gebyrer og renter til alle andre omkostninger, der måtte være i et lån. En ÅOP på over 20% begynder at indikere, at der er tale om høj årlig omkostning i procent og dermed en del tilhørende omkostninger, der skal tilbagebetales sammen med det lånte beløb.

Løbetiden - vælg en lang periode

Hvis man som håndværksmester skal låne penge til sin virksomhed, er det oplagt at vælge et lån, der giver en god, lang afbetalingsperiode. Dette sikrer, at man har tiden til at skabe den virksomhedslikviditet, man har brug for, til at kunne afbetale på lånet uden at være på renden af en konkurs. At starte en virksomhed fra ingenting til en sund forretning eller at slide sig igennem en økonomisk krise varer sjældent et halvt til et helt år. Derfor kan det være oplagt at vælge et lån med en løbetid på flere år - det giver mere sikkerhed i forretningen.

Renten - også vigtig ligesom ÅOP

En ting er ÅOP, men noget andet er at kigge på renten angivet i lånet. Her kan du støde på to begreber: Den nominelle rente og den effektive rente. Den nominelle rente fortæller dig om den årlige rente UDEN gebyrer, mens den effektive rente fortæller dig om den årlige rente MED gebyrer. Det er vigtigt at skelne imellem, da to låneudbydere kan bruge forskellige begreber, og derfor kan et tilbud se billigere ud på papiret, men faktisk ikke være det i praksis.

Afdrag - afbetaling på lånet

Sidst, men ikke mindst, skal du også kigge på, hvad afdragsordningen er. Hvor meget forventer din låneudbyder, at din virksomhed kan tilbagebetale hver måned. Det kan nemt påvirke virksomhedens likviditet, og fordi likviditet i en håndværksvirksomhed er forskellig fra en anden, er det vigtigt at kigge sin egen virksomhedslikviditet igennem og se, hvad der kan afdrages med hver måned. 

Kan din virksomhed afdrage 15.000 kr. hver måned, så vælg ikke et lån, der går til grænsen, men en, der ligger lidt fra grænsen, f.eks. 7.500 kr. Dermed er der stadig et råderum i virksomhedens økonomi, hvis likdividteten skulle ændre sig - f.eks. under slemme, økonomiske krisetider.

Send til en kollega

0.031