23948sdkhjf

Guide: Sådan sikrer du dit hjem mod rotter

Rotter fra kloakken er blevet rigtig gode til at finde vej ind i private hjem, og når først de er inde, kan det være yderst vanskeligt at slippe af med dem igen.

Rotterne boltrer sig i stikledningen og i kloakrørene, og sniger sig dermed nemt og ubemærket ind i bygningen.

Denne artikel giver dig et indblik i, hvordan du bekæmper rotter i hjemmet, samt hvordan du sikrer dit hjem mod rotterne i fremtiden.

Tegn på, at du har rotter i hjemmet
De typiske tegn på, at rotterne har fundet vejen ind i dit private hjem, er, at der ligger rotteekskrementer rundt omkring, og at der er små huller i dine paneler eller dine gulve. Desuden følger der en skarp lugt samt høje pibelyde fra enten loftet eller under gulvet.

Kontakt skadedyrskontrollen
For at være helt sikker på, om der er tale om rotter, mus eller mår, bør du få foretaget en inspektion af dit hjem og dine kloakrør af skadedyrskontrollen. Dermed får du klarhed omkring, hvilket dyr der er flyttet ind hos dig, og hvis der er tale om rotter, kan en inspektion af dine kloakrør hjælpe dig i bekæmpelsen af rotterne. Skadedyrskontrollen vil typisk efterfølgende sende en skadedyrsbekæmper som ScanKill til at udrydde rotterne.

Bekæmpelse af rotter
Når du opdager, at der er rotter i dit hjem, har du pligt til, at anmelde det til Teknisk Forvaltning hos din kommune. Det er nemlig dem, der i virkeligheden skal stå for selve bekæmpelsen af rotterne. Bekæmpelsen sker som regel ved, at der bliver sat smækfælder op langs væggen i hjemmet, som rotterne bliver fanget i. 

Det er også din pligt, som borger og husejer, at dit hjem skal være i forsvarlig stand og ikke trække rotterne til sig, for så har du generelt set større chance for, at få problemer med rotterne.

Sådan sikrer du dit hjem mod rotter i fremtiden
Rotter er et kæmpestort problem, da de kan overføre smitsomme sygdomme til mennesker, og så kan de forårsage store, og meget dyre, materielle skader. Du kan eksempelvis sikre dit hjem således:

  • Undgå udendørs affaldsbunker
  • Luk altid gamle, ubenyttede kloakrør og afløbsrør
  • Kontrollér, at de kloakrør og afløbsrør, som er i brug, er funktionsdygtige og ikke er i stykker
  • Sørg for, at metalristen til gulvafløbet er skruet ordentligt fast
  • Anskaf en rottespærre

Når du har kontrolleret, at kloakrørene ikke er i stykker, kan du placere en rottespærre i kloakken. stop rotter med rottespærre, og vær sikker på, at dit hjem i fremtiden ikke får uventet besøg fra kloakken.

Send til en kollega

0.031